Dean Marney forlenger med the Clarets

 

Dean Marney pressekonferanseMidtbanespiller Marney har vært en bauta i hjertet av Burnleys midtbane siden overgangen fra Hull i 2010. 29-åringens kontrakt går ut i sommer og det var knyttet usikkerhet rundt spissens fremtid – som nå er bestemt; Turf Moor til sommeren 2015.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Midtbanespilleren forplikter seg til Lancashire de neste to årene og føyer seg i rekken over førstelagsspillere som ønsker å bli værende på Turf Moor. 29-åringens 100.kamp for the Clarets forrige helg var et tegn på spillerens viktighet for laget, noe som også gjør det lettere for manager Sean Dyche å vite at en av de mer konsistente spillerne blir å spille i den lilla- og lyseblå trøya.

– Vi er fullstendig henrykt over at Dean har skrevet under en kontraktforlengelse og nok en brikke er på plass i planene og forberedelsene for fremtiden, sa Dyche. Mange er klare over at vi må være sparsomme med finansene våre, men samtidig ønsker vi å forbli konkurransedyktige og ha fremdrift som klubb.

– I løpet av hans tid på Turf Moor har Dean helt klart vist at ønsker å forbli konkurransedyktig med oss og hans forpliktelse med oss er nok et tegn på at spillere ønsker å bli i Burnley og ta oss videre. Vi ønsker å bygge på noe her og det har hele tiden vært i mine tanker å få Dean til å forlenge, samtidig som han har uttrykt hans ønske om å utrette noe og bli værende, så det sier sitt, stadfestet Dyche.

Marney blir dermed den andre av nåværende førstelaget som forlenger med de lilla- og lyseblå. Fra før har Ross Wallace skrevet under – også han to år – og nå gjenstår keeperne Lee Grant og Brian Jensen, forsvarer Duff, midtbanespiller McCann og spissen Paterson.