Sjefens tanker om laget og fremtiden

Sean Dyche pressekonferanseMed sesongen kun en kamp unna sommerferie, har sjefen forsterkninger og gjenoppbygging av troppen som prioritering. I det kommende oppgjøret mot Ipswich til helgen, vil flere spillere få prøve seg og har mulighet til å vise fram ferdighetene sine som kanskje vil inkludere dem i neste sesong.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

The Clarets sommerplaner kan for fullt planlegges etter Championship-plassen ble sikret på bekostning av Wolverhampton (troligvis) og sjefen får en jobb med å sikre seg tjenestene til flere førstelagsspillere som står uten kontrakt i sommer. Lee Grant, Michael Duff, Dean Marney, Chris McCann og Martin «Pato» Paterson står alle uten kontrakt til sommeren og må adresseres, men sjefen føler også at unge og oppadkommende spillere fra akademiet fortjener muligheten til å vise fram sine ferdigheter.

 Å benytte ungdommen er i mine tanker, bekreftet Dyche. Jeg begynte å vurdere det syv kamper siden, men siden ligaen er så vill som den er ble det aldri realisert. Vi må se hva som er tilgjengelig for neste sesong og har kontraktsituasjoner å adressere.

– Det har vært vanskelig å holde spillerne motivert og stimulert til å spille for klubben mens de har måttet se seg over skuldrene og tenke «hva om». Nå kommer vi definitivt til å se på de unge spillerne og om de varmer benken eller ikke, må vi se på.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Dette årets Championship har vært utrolig og vi kan ikke konkurrere med disse (pengesterke) klubbene og våre naboer som har lønnsbudsjetter på £30m, £40m eller £50m.

– Vi må utvikle, ha en solid organisering og ha en god følelse rundt klubben – resultatene er det de fleste er interessert i, men jeg vet hva som foregår bak kulissene og det har vært utfordringer.

Det er fremgang og finansene må vurderes nøye og det samme med kontrakter. Vi har ikke brukt et øre og har ikke hentet inn noen spillere så vi håper å kunne gjøre noe med det som igjen vil gjøre oss litt friskere, avsluttet manageren.