Dedikerer målet til faren

The Clarets’ målmaskin Charlie Austin puttet inn sitt 20 for sesongen mot Leeds og ble dermed den raskeste til å nå den magiske milepælen i Burnleys historie. Toppscoreren var både henrykt og ydmyk etter kampen og dedikerte målet til sin far som reiste hele veien fra Bournemouth for å vitne oppnåelsen.

Foto: BurnleyFC.com

Etter å ha skrevet seg i historiebøkene nylig, fulgte toppscoreren med nok en bragd og ble den raskeste til å score 20 mål for the Clarets innen overgangen til et nytt år. Austin valgte å dedikere det målet til sin far, Fred Austin, som tok den tøffe reisen og hele 520 mile fra Bournemouth og tilbake for å se sin sønn bli legendarisk i Burnley-trøya (Ca 830 km totalt og vel 400 km hver vei).

Austin var ikke bare henrykt for sin egen del, men også på vegne av forsvaret som tidvis måtte stå imot massivt press fra Yorkshire-laget, men bet tenna sammen og bidro til å dra i land en svært viktig seier.

– Jeg kommer til å dedikere det til faren min, sa Austin jr. Han reiste fra Bournemouth for å se kampen og det er en lang vei på en lørdag, hva med en tirsdags kveld – så jeg er glad for å kunne gjøre verdt turen. Man ønsker å få 20 mål i løpet av en sesong og jeg er begeistret for mine generelle prestasjoner for øyeblikket og kommer til å fortsette å jobbe hardt. Det er stort for meg og laget – en slik seier var det laget trengte. 

Foto: BurnleyFC.com

– Ved sesongstart gikk det ikke helt på skinner for oss, men guttene fryder seg over at vi har klart å holde den tredje nullen på rad hjemme og det var en enorm laginnsats. Første omgang var litt laber, men det hele toppet seg når vi scoret målet; Chris McCann spilte en herlig ball og når enn Trips legger den inn, tenker at jeg kommer til å treffe den. 

– Vi er ikke et lag som burde sope i bunnen av tabellen, vi burde være der oppe. Vi har mye kvalitet i laget og for øyeblikket går det veldig bra, noe vi håper å kunne opprettholde. Etter lørdag sa alle at det var et «ny manager-syndrom», men siden han har ankommet har han satt sitt preg på ting og fortalt hva han krever og guttene lever opp til det, avsluttet Austin.