Dyche: – Kampen var fantastisk!

Etter å ha sett sin lilla- og lyseblå hær dra i land en viktig seier over Leeds United igår kveld for første gang på fem år, er Sean Dyche overbevist om at det ikke finnes grenser for hvor langt hans lag kan dra denne sesongen. 

Foto: BurnleyFC.com

Charlie Austins 20.mål denne sesongen sørget for at Sean Dyche fikk den perfekte starten på Burnley-karrieren med sin andre strake seier og the Clarets’ tredje på hjemmebane. Toppscoreren skrev seg inn i historiebøkene, ble naturligvis hyllet at Dyche som håper på nok en seier mot Tractor Boys kommende helg.

– Det gjorde Charlie til den raskeste spilleren til å nå 20 mål i klubbens historie og det er en utrolig oppnåelse, men han vet at var flott oppspill til det målet og gir man en som Charlie den servicen, vet man at sjansen er god for at den havner i nettet, skrøt Dyche. Det er ingen grenser, vi grensesetter ikke laget og jeg er har tro på mentaliteten som spør «hva kan vi få til?».

– Charlie er absolutt i form og kan nå så langt han selv ønsker, men det samme gjelder mange andre i klubben. 

Foto: BurnleyFC.com

– Jeg mener vi skapte nok sjanser til å avgjøre kampen, men det er ikke alltid slik. Man må opparbeide seg den retten og jeg mener vi gjorde det igjen, Leeds er et godt lag og Neil organiserer lagene sine. I annen omgang hadde de et lite overtak i 20 minutter og presset oss tilbake, men det er veldig vanskelig i Championship å dominere en hel kamp med fritt-flytende spill, så jeg er henrykt over hvordan vi sto imot presset. 

– En trenger den slags vinnermentalitet og motstandsdyktighet til å vinne når ting ikke helt gå ens retning. Det har vist seg i overflod og jeg sa til guttene i pausen at dersom de holdt seg til basisen og gjorde ting riktig så kom vi til å vinne med kvaliteten vår og målet var ypperlig. Det var en flott kamp for fansen og alle med tilhørighet til klubben. 

– Men jeg må si at vi ikke må ta lett på, for selv om det er nok et flott resultat, så er det fortsatt mye jobb igjen og utvikling som venter. Jeg tar ikke av ved seire eller tap, men det er ting etter kampen som jeg ikke helt er fornøyd med. Men karakteren generelt og troen innad i laget til å vinne kampen var fantastisk, avsluttet sjefen.