Den perfekte bursdagsgave

Clarets-sjefen fikk en fantastisk 34-års gave; en solid og overleget 4-0-seier over Ipswich, samtidig som de lilla- og lyseblå omsider klarte å spille seg gjennom en kamp uten baklengsmål.

The Clarets virket til tider ustoppelige etter mål av Sam Vokes – ironisk nok hans femte Championship-mål for hans femte Championship-klubb etterfulgt av en dobbel-McCann, før spikeren ble satt i kisten av Jay Rodriguez. Alt dette gledet naturligvis manageren og bedre ble det når dommeren omsider blåste av kampen at Burnley hadde spilt sin første kamp siden mars der de ikke hadde sluppet inn mål.

Foto: BurnleyFC.com

Det har vært en god bursdag og en veldig god kveld! sa manageren. Å spille uten baklengs var veldig viktig for oss, spesielt måten vi gjorde det på – vi ga dem ikke muligheten og det gleder meg mest av alt. Guttene har jobbet hardt og de vet hvor viktig dette er, jeg er veldig fornøyd på deres vegne fordi i løpet av de siste tre kampene har vi forsvart oss godt, men ikke fått det vi føler vi fortjente. Vi var komfortable og det kunne fort vært mer enn fire. 

Foto: BurnleyFC.com

Det som også gleder meg er at vi presterte slik vi gjorde foran våre egne fans, de har måttet vente tålmodig på en slik prestasjon og vi vet at vi kan gjøre det bedre, individuelt og som et lag.

– Vi var nok litt trege i begynnelsen – de første 15 – men så fort vi kom i gang kunne vi score når som helst, vi fikk et flott mål nummer to rett før pause som var viktig og i annen omgang var vi utmerkede og kontrollerte kampen. 

Foto: BurnleyFC.com

Jeg føler ikke at vi har hatt så mange slike andre omganger på Turf Moor i løpet av min tid som har vært så gledelige. Jeg er også henrykt på Sam’s vegne, jeg vet hva slags mentalitet og holdning han bringer noe som har gitt oss et løft.

– Hans fysiske tilstedeværelse betyr at hvis ikke han vinner hode-duellen, så får heller ikke forsvareren det til og ballen havner alltid rundt han. Han og Jay har allerede stiftet et godt partnerskap og jeg er veldig glad for at Jay fikk inn et mål mot slutten, fordi han fortjente det, avsluttet manager Howe.