Vokes om sitt første Burnley-mål

Leiesoldat Vokes uttrykte sin glede etter målet som var starten på en fantasisk prestasjon av the Clarets i det de sendte Ipwsich hjem med et surt 4-0-tap i bagasjen, men samtidig stengte igjen eget mål.

Unge Vokes har spilt for flere Championship-klubber i løpet av karrieren og hans siste mål – i Burnley-trøye – var hans femte for en femte klubb. Historikken sier at angriperen har scoret mål for Wolverhampton, Leeds United, Sheffield United, Norwich City og nå Burnley. En imponerende statistikk ikke alle kan vise til.

Foto: BurnleyFC.com

Leiesoldaten åpnet målkontoen med en sterk hodeavslutning like etter halvtimen og var svært glad etter den kollektive innsatsen som ble vist på Turf Moor. 4-0 seieren ble the Clarets’ andre strake, laget klatret opp to plasser til 14.plass og best av alt; en hel kamp uten baklengsmål.

De siste 15 minuttene mot Hull var en enormt snuoperasjon fra vår side og det kunne sees, sa Vokes. Vi sa til oss selv at hvis ikke vi vant her, så betød ikke lørdagens kamp noe – så det å vinne 4-0 og spille uten baklengsmål var nøyaktig det vi trengte.

Foto: BurnleyFC.com

– Ipswich er et godt lag med gode spillere, så det at vi fikk et tak på kampen og et første, tidlig mål var bra fordi det roet nervene og derfra spilte vi godt.

– Som spiss er alle mål en stor del av ens spill og det var godt å få mitt første på min første start – det var en bra kveld. Det var vanskelige forhold og sterk vind, men jeg tror at karene tilpasset seg godt og det å vinne 4-0 var et fantasisk resultat.

– Det har vært noen tøffe dager for alle som hadde noe med det walisiske landslaget og min motstander igår, Danny Collins var i den situasjonen. Det har vært tøft, men han (Speed) ville ønsket at alle fortsatte med sin jobb og gjorde det vra.

– Men vi må se mot vår neste motsatnder, en sterk motstander og en av de kampene man ser fram til, en av de tøffeste denne sesongen, men vi kan dra dit fulle av selvtillit og se tilbake på seks poeng, avsluttet leiesoldaten.