Dommeren i fokus

(Leeds 1-0 Burnley): Patrick Bamford ga Leeds en tidlig ledelse, men en inkompetent dommer tok mye av oppmerksomheten og snøt Burnley for enten et mål eller en straffe. Annen omgang dreide seg mest om Burnley, men de klarte ikke å få hull på byllen.

Burnley måtte klare seg uten Dwight McNeill og Robbie Brady. Fraværet åpnet for unge Josh Benson og veteranen Erik Pieters på kanten. Det tok ikke mer enn tre minutter før Patrick Bamford fosset seg forbi Mee og Tarkowski, men ble klippet ned i siste liten av Nick Pope. Dommeren var ikke i tvil og pekte på straffemerket. Spissen tok skuddet selv og 1-0 til Leeds i det 4.minutt.

Fram mot kvarteret jaget begge lag ballen og det bød på noen spennende dueller. Samtidig spilte Leeds på sett og vis en spillestil som var litt lik Burnley sin og det var en annerledes utfordring for Lancashire-laget. Raphinha (15′) sendte kula over før dommeren viste fullstendig inkompetanse. Et innlegg blir bokset bort av Mesiler og samtidig løp i ryggen på Mee. Mee ble liggende nede, mens Barnes (17′) sendte kula i nettet. Dommeren blåste i favør av keeperen og ga Leeds frisparket! Hvis dommeren skulle tatt en avgjørelse, så var det straffe til Mee.

I det 20.minutt sikret Leeds tre hjørnespark på rad, men det ble ikke noen nettkjenning. Dommeren imponerte ingen når han ga et riktig gult til Tarkowski, men ikke Dallas noen minutter senere. Harrison (30′) fikk en stor mulighet til å øke til 2-0, men Pope avverget med foten i siste liten. Wood (33′), Raphinha (41′) og Rodrigo (44′) skapte muligheter før inkompetente dommer Jones sendte lagene i garderoben.

Burnley kviknet til etter sidebytte og skapte litt mer foran Leeds-målet. Første til å teste ut keeper Mesiler var Matt Lowton (54′). Brownhill (57′) fulgte opp noen minutter senere. Hjemmelaget sendte ut friske bein og gjorde det Dyche aldri har for vane å gjøre – bytte til rett tid.

Innbytter Hernandez (70′) fikk en god mulighet til å øke ledelsen, men Pope sendte ballen til side. Barnes (72′) fikk sendt et skudd på Leeds-keeperen som også måtte sende til hjørnespark. Jay og Stephens kom inn. Burnley fortsatte å jage en utligning og Westwood fikk gult for en hendelse de fleste har grunn til å klø seg i hodet over. Nok en gang udugelig dømming av Jones og det spiller liten rolle at man er ny dommer i Premier League.

Rodriguez (81′) og Barnes (86′) prøvde seg fra kort hold. Innleggene haglet inn i Leeds-feltet og hjemmelaget måtte jobbe hardt for å rydde unna. Fjerdedommeren la til tre tilleggsminutter. Tilleggsminuttene bød på hjørnespark og frispark og da var Nick Pope med på moroa i alle tre minuttene. Det hjalp dessverre ikke og Burnley reiste hjem uten poeng.

Leeds: Mesiler, Dallas, Ayling, Struijk, Alioski, Phillips, Raphinha (Poveda 69), Rodrigo (Hernandez 58), Klich (Shackleton 65), Harrison, Bamford
Innbyttere: Casilla, Casey, Davis, Hernandez, Jenkins, Shackleton, Costa, Poveda, Roberts

Burnley: Pope, Taylor, Mee, Tarkowski, Lowton, Pieters (Stephens 73), Brownhill, Westwood, Benson (Rodriguez 73), Barnes, Wood
Innbyttere: Willis, Peacock-Farrell, Bardsley, Dunne, Long, Mancini, Stephens, Mumbongo, Rodriguez
Gule kort: Tarkowski 27, Westwood 78, Barnes 89

Dommer: Robert Jones