Tre viktige poeng sikret

(Burnley 1-0 Sheffield United): En tidlig skade på Charlie Taylor ga grunn til bekymring, men the Clarets brettet opp ermene og Ben Mee sendte hjemmelaget i føringen etter halvtimen. Det ble ingen fler mål på Turf Moor, men Burnley måtte forsvare godt ut kampen.

Burnley gjorde kun ett bytte i mannskapet mot Sheffield United etter det dommer-inspirerte tapet mot Leeds på søndag. Robbie Brady erstattet unge Josh Benson, som ble henvist til benken. Det tok ikke mer enn ett minutt før Ashley Barnes (1′) sendte kula sett på Ramsdale fra kort hold etter en perfekt ball rett i føttene.

I det 6.minutt pådro Charlie Taylor seg en strekk på baksiden av leggen og ble erstattet av Josh Benson, som byttet plass med Erik Pieters. Barnes (11′) prøvde seg ikke lenge etter, men traff ikke målet. I det klokken tikket midtveis åpnet det seg på Turf Moor og det ble en mer jevn kamp.

McGoldrick (28′) noterte seg for Sheffield Uniteds første store sjanse på hjørnespark. Nick Pope bommet på en klarering, men Josh Brownhill reddet på streken! Like etterpå fikk Chris Wood (30′) en kjempemulighet til å sendte hjemmelaget i føringen. Keeper Ramsdale vartet opp med en kjemperedning, men det var også leveringen fra Robbie Brady.

Det påfølgende hjørnesparket ble levert av Brady mot lengste hjørne, der var ingen andre enn El Kapitan Ben Mee som tårnet alt og alle, inkludert tre . 1-0 til Burnley i det 31.minutt. I samme situasjon måtte støtteapparatet utpå igjen for å ta en titt på James Tarkowski. Heldigvis trengte ikke Burnley å bytte nok en forsvarer.

Brewster (33′) og Brady (36′) noterte seg begge spennende muligheter kort tid senere. Fram mot pause var det mest kamp om ballen og de store sjansene uteble, så etter to tilleggsminutter tuslet lagene i garderoben.

Annen omgang startet uten endringer, men det var gjestene som testet ut skuddføttene først. McGoldrick (50′), Mee (52′) og Benson (53′) fulgte opp før Chris Wilder gjorde kampens andre bytte.

McGoldrich (60′) var en trussel og skapte trøbbel for the Clarets, men en solid Nick Pope plukket opp. Wilder fulgte opp med flere bytter.

Burnley imponerte ingen og slet med å skape noe fremover, men så lite til ballen og var relativt solid bakover. Det virket like sannsynlig at Burnley kom til å finne nettet for annen gang i kampen, heller om de kom til å holde nullen.

Baldock (74′) og Egan (76′) prøvde seg på skudd og Burnley ble stadig mer presset. Manageren så den kommende utfordringen, byttet ut Barnes med Stephens og endret til 4-5-1 med Brownhill i en offensiv midtbane-rolle.

Ut omgangen var det for det meste å forsvare 1-0-ledelsen for Burnley sin del. Chris Wood fikk en albue i ansiktet mot slutten av omgangen, men litt behandling senere var han ute på gresset igjen. Fjerdedommeren signaliserte fire tilleggsminutter og i det første av disse klippet Burke ned Matt Lowton med gult kort som følge. Det skjedde lite fram til dommeren blåste av kampen og Burnley sikret tre viktige poeng på eget gress.

Burnley: Pope, Lowton, Mee, Tarkowski, Taylor (Benson 8), Pieters, Westwood, Brownhill, Brady, Wood, Barnes (Stephens 79)
Innbyttere: Norris, Peacock-Farrell, Long, Stephens, Bardsley, Dunne, Benson, Mumbongo, Mancini
Gule kort: Lowton 45+2

Sheffield Utd.: Ramsdale, Basham, Egan, Robinson (Fleck 56), Baldock, Stevens, Ampadu (Norwood 67), Osborn, McGoldrick, Brewster, Mousset (Burke 62)
Innbyttere: Verrips, Bryan, Burke, Bogle, Lowe, Norwood, Fleck
Gule kort: Stevens 73, Burke 90+1

Dommer: Chris Kavanagh