ALK Capital bekrefter overtakelse

En overtakelse eller oppkjøp av Burnley har versert i media de siste månedene og etter flere rykter over potensielle nye eiere har amerikanske ALK Capital seilet frem som den mest realistiske. Mike Garlick har heller ikke lagt skjul på at klubben ser etter nye investorer og i dag – eller i natt lokal tid – bekrefter amerikanerne sin fremtidige involvering.

Den offisielle summen er ikke kjent, men i følge flere medier skal det dreie seg om småpene £200 millioner for Lancashire-klubbens 84% aksjer. Amerikanske sports- og media investorene ALK Capital blir de nye eierne, og kun en godkjennelse av Premier League gjenstår.

https://i0.wp.com/media-cdn.incrowdsports.com/f83534b7-efcf-45e1-a588-cb67044a4350.jpg?w=723&ssl=1
Foto: BurnleyFC.com

Firmaets daglige leder Alan Pace kommer til å ta over etter Mike Garlick som styreformann og en ny æra venter for Burnley etter utallige år med lokale forretningsmenn og supportere på eiersiden. Dette er også en av årsakene til at ALK selv føler det er viktig å beholde tjenestene til Garlick og tidligere styreformann John Banaszkiewicz i det nye styret, nettopp for å få til en smidig overgang.

I dag markeres en ny æra for Burnley i det vi blir nye eiere av denne historiske fotballklubben og bygger på den imponerende jobben Mike Garlick, Sean Dyche og alle i Burnley har gjort for å skape en økonomisk stabil og etablert Premier League-klubb som er en hjørnestein i lokalsamfunnet.

Med en rik stamtavle, et utmerket akademi og lidenskapelige fans har denne klubben et solid fundament å bygge på. Dette er starten på en spennende reise for hele Clarets-familien, sa Pace.

https://i0.wp.com/media-cdn.incrowdsports.com/e09caa08-5ee1-4e5b-a9a7-ac9d42231ed7.jpg?w=723&ssl=1
Foto: BurnleyFC.com

Mike Garlick uttalte;

Denne investeringen representerer en naturlig utvikling for Burnley Fotball Club. Vi ønsker Alan Pace og hans lag velkommen som engasjerte investorer på Turf Moor. De kommer til å bo lokalt og investere i klubben, både på og utenfor banen i de kommende årene. Mitt mandat som styreleder har alltid vær å sikre at Burnley er en bærekraftig klubb og denne investeringen sikrer en langsiktig plan for å opprettholde den filosofien, i takt med utvikling og innovasjon, sa Garlick.