Vinterens rykter

Med ALK som nye eiere av Burnley følger det naturlig nok et hav av rykter over hvem som blir den neste Burnley-spilleren.

Manager Dyche har allerede bekreftet at Messi og Costa er i boks, så da tar redaksjonen en titt på de andre kandidatene. The Clarets er sårbare på back-plass og vingene. Både Brady og Berg Gudmundsson står uten kontrakt til sommeren, samtidig er begge skadeutsatt og en forsterkning her ville være taktisk og fornuftig. Pieters og Bardsley begynner å dra på årene, så noe langsiktig på dette feltet virker også logisk. Tarkowski har også ytret ønske om å flytte på seg, så en midtstopper må adresseres i løpet av året.

Bright Osayi-Samuel
23-åringen står uten kontrakt i sommer. Kan bekle begge kantene, men foretrekker høyre ving. Startet karrieren i Blackpool før turen gikk til QPR i 2017 og har siden ikke sett seg tilbake. Verdsatt til £3,2m i følge transfermakt.co.uk.

Jed Wallace
26-åringen foretrekker også høyre ving, men er allsidig og kan spille sentralt i tillegg. Fikk sitt gjennombrudd i Portsmouth før turen gikk til Wolverhampton og videre til Millwall. Har gjort det bra for sistnevnte med 32 mål og 33 målgivende i løpet av 197 kamper. I følge transfermarkt.co.uk £5,8m.

Demarai Gray
24-åringen startet karrieren i Birmingham før turen gikk til Leicester i 2016. Klarer seg fint på hele midtbanen, men foretrekker på sin side venstrekant. Kan vise til 15 mål og 17 målgivende på 169 kamper. Det spørs om Burnley vil være villige til betale £10,8m.

Emi Buendia
Kronjuvelen i the Championship. 24-åringen fra Argentina har vært skremmende god for Norwich; på 99 kamper har det blitt småpene 16 mål og 32 målgivende, som nærmer seg 50% involvering til mål siden overgangen fra Getafe. Plasser mannen et sted med offensiv rolle og han utfyller den til punkt og prikke. Vingene og sentralt har gitt best resultater, men er også kapabel på back. Meget allsidig med andre ord. Norwich topper ligaen (i skrivende stund) og øyner en retur til det gode selskap. Det vil trolig mer til enn de anslåtte £14,4 millionene Transfermarkt opererer med, stryket av en pågående fem-års kontrakt fra juli 2019.. Trolig må det en overgangsrekord til.

Joe Worrall
Midtstopperen fra Nottingham Forest har lenge vært ryktet til Burnley. I utgangspunktet ville det vært lite hensiktsmessig å gå fra førstelagsfotball hos Forest til en benketilværelse (merk: Ben Gibson), men så har James Tarkowski ytret ønske om nye utfordringer (og bedre lønn kanskje?). 23-årige Worrall sine muligheter til førstelagsfotball i Premier League fikk dermed bedre odds. En transfermarkt-verdi på £3,6m er heller ikke avskrekkende.

Dael Fry
Middlesbrough-stopperen har vært fast inventar i Boro-laget de siste tre årene, ikke vært til å være 23 år. Solid i luften og en kapabel takler til £5,85m er helt klart aktuelt. Havner litt i samme båt som Worrall når det gjelder spilletid.

Mahlon Romeo
25 år og fast inventar på høyreback for Millwall. Raske bein og en helt grei innleggsfot til £1,35m.

Neco Williams
19-åring fra Wales, som for tiden spiller for Liverpool. Høyrebacken har mye spilletid for aldersbaserte lag, men har også klart å få 23 kamper på førstelaget for serielederen. Lite trolig av Liverpool vil selge en potensiell fremtidig førstelagsspiller for £9m.

Jonjoe Kenny
En spennende spiller finner vi i 23-årige Kenny fra Everton. Bekler best høyreback, men er ikke ukjent for midtstopper- eller vensteback-posisjonen. £6,3m er heller ikke så avskrekkende for en langsiktig investering og potensiell førstelagsspiller.

Kieran Trippier
Mannen trenger ingen presentasjon og vi kjenner alle til Tripps ferdigheter. Har tidligere uttalt at han gjerne vil spille for Dyche igjen og i en alder av 30 år har han fortsatt mye fotball i seg. Fikk ti ukers utestengelse på grunn av gambling nylig. Spørsmålet er om en overgang i det hele tatt er realistisk i januar ettersom Atletico Madrid kjemper om de fleste tilgjengelige pokaler i Spania og Europa. Trippier er verdsatt til £18m, kontrakt til sommeren 22 og vil trolig måtte gå en god del i lønn også. Eksotisk tanke å ha Taylor på venstre og Trippier på høyre..

Boulaye Dia
24-åringen dukker opp som et spennende alternativ til Matej Vydra. Senegaleseren har puttet ti ganger på 15 kamper for Reims denne sesongen. I løpet av tre år og 66 kamper har det blitt 22 mål – en ratio på 33% er hyggelig å kunne vise til. Verdsatt til £7.2m og kontrakt til sommeren 22 for franskmennene.

Mindre realistiske rykter, men morsomme å ta med:

Daniel James (Manchester United)
Phil Jones (Manchester United)
Josh King (Bl*ckb*rn)