Dommeren stjal showet

(Burnley 2-2 Millwall): Millwall tok en tidlig ledelse, men det var dommeren som havnet mest i fokus etter å ha nektet å gi the Clarets to-tre klare straffespark. Hjemmelaget måtte legge frustrasjonen til side og Ben Mee utlignet midtveis i omgangen før Charlie Austin nettet sitt 11. for sesongen like før pause.

Etter sidebytte var det høy temperatur på banen, men dommeren havnet i gjen i fokus etter å ha annullert et mål over ett minutt etter at det havnet i nettet. Burnley trodde de hadde seieren i lommen, men to minutter på overtid dukket innbytter Henderson opp og utlignet for the Lions.

Martin Paterson, Junior Stanislas, Dean Marney og Lee Grant ble alle inkludert i lagoppstillingen etter midtukens tap for Swindon. Manageren ønsket opprinnelig å bruke Jason Shackell ved siden av Michael Duff, men kapteinen som fikk grønt lys, pådro seg en ny smell under oppvarmingen og dermed ble det gjensyn med Duff og Edgar som midtstopper-par.

Hjemmelaget startet best og skapte flest sjanser, men det var gjestene som satte inn åpningsmålet etter tre minutter av Liam Trotter som mottok ballen av Keogh og sendte gjestene i føringen. The Clarets svarte nærmest umiddelbart og Chris McCann skulle hatt straffe minuttet senere etter at en Millwall-spiller brukte hånda, men utrolig nok så ikke dommerstaben situasjonen.

Burnley lot seg ikke pille på nesen og hadde flere klare situasjoner der de burde ha fått frispark (og straffe nummer to), men dommerne reagerte ikke da heller – til fansen store frustrasjon.

Pato og Austin jobbet hardt på topp og ble godt hjulpet av kantene der se kom til flere gode sjanser, men utligningsmålet måtte vente på seg fram til Ben Mee dukket opp etter 20 minutter. Forsvareren utlignet for the Clarets fra kort hold, noe som var hans første mål for de lilla- og lyseblå.

Enda mer kontroverser ble det når Shittu brukte hånda i feltet minutter senere og like etter burde dommeren ha tildelt minst et gult kort.. Forferdelige dommeravgjørelser, men heldigvis noe som tok seg opp etterhvert uti omgangen.

Etter mye fram og tilbake, bestående av ytterligere frustrasjon over dommeren, nærmet kampen seg pause og the Clarets tok ledelsen. Hvem andre enn Charlie Austin sørget for å sende de lilla- og lyseblå i føringen med hodet fra 18 meter i det 43.minutt etter et flott innlegg av Kieran Trippier. Målet var spissens 11. nettkjenning denne sesongen!

Etter sidebytte foregikk kampen mer på midtbanen og dommeren utmerket seg hakket mer enn i første omgang. Arbeidsjernet Pato jobbet iherdig og var involvert i det meste som skjedde fremover med god hjelp av Austin som også skapte store problemer for the Lions.

Like etter timen satte Pato fart retning mål og ga ballen til Junior Stanislas som puttet ballen i nettet og økte the Clarets ledelse til 3-1 i det 62.minutt. Dommernes udugelighet var ikke noe nytt i denne kampen, men 90 sekunder senere hadde hoveddommeren en samtale med linjedommeren som mente at målet var offside og skapte ytterligere kontroverser på Turf Moor. Resultatet var dermed igjen 2-1 til the Clarets.

Noen bytter senere kom det igjen utvalgte ord rettet mannen i gult som fortsatte med flere feildømminger. Når dommeren omsider blåste av for håndball, fikk mannen i gult stående applaus – som sa litt..

Mot slutten av kampen kom gjestene mer inn i kampen og skapte noen farligheter godt hjulpet av en håpløs dommer, som utlignet to minutter på overtid takket være innbytter Darius Henderson. Sistnevnte kunne ha økt og sendt gjestene i føringen minuttet senere, men hadde ikke flaksen på sin side og ballen trillet ut.

Burnley: Grant, Trippier, Mee, Duff, Edgar, Marney, McCann (Bartley 71), Wallace (Stewart 90+3), Austin, Paterson (Vokes 77) , Stanislas
Innbyttere: Long, Stock, Mills, Jensen
Gule kort: Marney 36, Mee 56, Wallace 70, Vokes 82

Millwall: Forde, Dunne, Shittu, Robinson (Smith 46), Trotter, Lowry, Henry, Keogh (Henderson 64), Abdu, Malone (Batt 67), Wood
Innbyttere: Taylor, Wright, Racon, Mkandawire
Gule kort: Trotter 32, Dunne 58, Henry 73, Lowry 80, Henderson 90

Dommer: Craig Pawson
Tilskuere: 11,192 (247 Millwall)