Dou skriver under

Tenåringene Cameron Howieson og Luke Conlan har begge blitt tilbudt deres første profesjonelle kontrakter – og begge har skrevet under!

Foto: BurnleyFC.com

Cameron Howieson og Luke Conlan har imponert for the Young Clarets i år, noe manager Howe mente var verdig to-års kontrakter. Ikke lenge siden ble det også kjent at Howieson var ønsket at Premier League-klubbene, Newcastle og Liverpool, som gjorde valget lettere.

– Vi mener at det er vitalt viktig at vi produserer egne spillere og dette er nok et steg i riktig retning, sa Burnley-manager Howe. Cameron og Luke har begge gjort det veldig bra denne sesongen og fortjener kontraktene de har blitt tilbudt. 

Foto: BurnleyFC.com

Vi mener at begge er lovende spillere som vil utvikle seg enda mer ved å regelmessig jobbe med førstelaget. Det har vært en utmerket sesong på ungdomsnivået og vi mener det et par som er gode nok til å ta steget opp, sa Howe.

Howieson (17) ble hentet fra Asia Pacific Football Academy (New Zealand) og den offensive midtbanespilleren har vært en nøkkelspiller i årets liga- og FA cup for tenåringene. Cameron spiller også for hjemlandets aldersbaserte landslag. Conlan (17) er fra Nord Irland og ankom Burnley fra Grosvenor Youth – etter overgangen fra naboøya ble det godt spill under trenger Pashley og begge har forpliktet seg til Turf Moor-klubben fram til 2014.

Forhandlinger med flere andre tenåringer fortsetter.