Vil gi ungdommen sjansen

Nylig ble det kjent at duoen Howieson og Colan ble tilbudt deres første profesjonelle kontrakter med Lancashire-klubben, noe begge takket pent ja til. Idag forteller Burnley-sjefen i et intervju med klubben at flere av ungdommene kommer til å spille sin del frem mot sesongslutt, men det må tas gradvis.

Foto: BurnleyFC.com

The Young Clarets leder ligaen deres og kom så langt som til semifinalen i FA Youth Cup der de ble slått total 3-1 (1-0 borte og 2-1 hjemme) av erkerival Blackburn, men deres innsats har blitt lagt merke til av flere – inkludert førstelagstrener Eddie Howe.

Onsdagens kamp trakk ikke mindre enn 10.556 tilskuere til Turf Moor, et meget imponerende tall tatt i betraktning at førstelaget pleier å hente inn rundt 15.000 på hjemmebane. U18-spillerne har vist at de har det som trengs til å vinne, noe som synliggjøres med deres ligaplassering der de troner øverst, men også sitter på overbevisende tolv strake seire.

Forrige helgs kamp mot West Ham, bestemte manageren å hente inn unge Steve Hewitt og plassere han på innbytterbenken – et scenario som ikke er uunngåelig i morgendagens oppgjør mot Portsmouth.

Sjefen bekrefter at flere av U18-spillerne kommer til å trene med førstelaget den kommende tiden og ser for seg at noen kommer til å få muligheten til å vise seg fram på den store arenaen i Championship innen sesongen er over.

Foto: BurnleyFC.com

– Det kommer helt klart til å være en gruppe som trener med oss fra nå, bekreftet sjefen. De har vært på ungdomslaget fordi vi ønsket at de skulle få spille og derfor tok dem ikke ut av det miljøet. Nå som FA Youth Cupen over for dem, har vi en gruppe spillere med oss. Det er mulig at de har spilt deres siste kamp (for U18), men de kan kanskje være litt inn- og ut – vi får se.

Kaster man alt for mange inn samtidig kan det faktisk gjøre mer skade enn godt og det kan være farlig fremgangsmåte. Man trenger å bruke spillerne når de er klare til å spille, jeg liker å tro at vi kan få noen i aksjon en gang fra nå til sesongslutt og integrere dem i laget. 

– Det er bra for dem å trene med førstelaget fordi vi har en liten stall og dermed er det en god mulighet for dem å trene med oss på daglig basis. Vi kommer til å se på helheten og kommer til å avgjøre når det riktige tidspunktet vil være for å la dem prøve seg. Det er et stort steg opp for dem og antageligvis mer på det fysiske plan enn noe annet og det siste man ønsker å gjøre er å kaste dem inn når de kanskje ikke er fysisk klare. 

Jeg mener de har vist at deres mentalitet kan takle store begivenheter og jeg føler ikke at de var preget i noen av kampene (semi-finalene) og det var en uvurderlig erfaring for dem å spille med en slik stemning. Vi har høye håp for dem og håper at de nå kan sprake ballen fremover og ta steget opp. 

Foto: Burnleyfc.com

The Clarets reiser til Portsmouth i morgen og skal møte et lag som sliter i bunnen av tabellen. Selv har Lancashire-laget falt fra en 8. til en 16.plass på de siste månedene og står uten seier på syv forsøk, det ønsker sjefen å endre på. Samtidig bekrefter Howe at Jay fortsatt er tvilsom til oppgjøret mot Pompey.

– Vi har ikke tatt ferie. Jeg ønsker å se samme lagånd og bestemthet som vi viste mot West Ham. Vårt fokus er på neste sesong nå, der vi ser på forskjellige formasjoner og personell i forskjellige områder, samt inntaket av ungdommene. Det er et visst mål med det, men vi må forsikre oss at vi har den riktige balansen.

– Det er en mindre skade (Jay), men en vi må forsikre oss om at ikke utarter seg. Det er antageligvis en overbelastning etter den lange og harde sesongen han har hatt der han han har spilt nesten alt som her og det er noe som han merker nå, avsluttet sjefen.