Neste: Portsmouth

The Clarets reiser retning sørkysten denne helgen og møter et lag i på bunnen av tabellen, men sjefen ser fram til oppgjøret som omsider kan gi de lilla- og lyseblå en etterlengtet seier og understreker at det fortsatt er mye for troppene å spille for. 

Portsmouth-manager Michael Appleton har ingen nye skader å tanke på etter midtukens oppgjør mot Hull City, men støvelland-spissen Luca Scapuzzi håper å kunne få sin fulle debut etter å ha kommet inn fra benken de to siste kampene.

Burnley-sjefen på sin side har kun Jay Rodriguez som usikker etter at toppscoreren måtte stå over forrige kamp og står i fare for det samme dette oppgjøret. Foruten det har Howe en fulltallig stall å velge mellom og som manageren selv har uttalt, så er det mulig at det blir en debut eller to for U18-spillere.

Foto: BurnleyFC.com

Historien mellom lagene strekker seg 85 år tilbake i tid og det har vært 55 møter mellom kamphanene med jevne 23 seire til hver og ni poengdelinger. Sist gang lagene møttes var det David Norris som sørget for at Pompey dro hjem med alle poengene fra Turf Moor og hyggeligere blir det ikke vel vitende at the Clarets ikke har vunnet så mange ganger på Fratton Park; kun en av fjorten har endt med Burnley-seier.

Kriserammede Pompey fikk igjen økonomiske problemer og dermed ble de trukket ti poeng og med tre poeng mot Burnley ville de få sin tredje strake hjemmeseier og deres første dobbel over en klubb denne sesongen. The Clarets ligger på en skuffende 16.plass og står uten seier på syv kamper – lengst i serien, kun tre poeng har de klart å plukke med seg på 21 mulige og samtlige kom på uavgjort. Deres siste seier var over Barnsley 14.februar.

En annen hyggelig oppnåelse med denne kampen er at to av ligaens yngste managere møtes til dyst; Burnleys Eddie Howe er 34, mens Michael Appleton er 36.

Tidligere oppgjør
25.jan 2011 Portsmouth 1-2 Burnley
25.apr 2011 Burnley 1-1 Portsmouth
10.des 2011 Burnley 0-1 Portsmouth 

Kampen spilles på Fratton Park, lørdag 31.3 kl 16:00