Dramatisk cup-exit mot eventyret Lincoln

(Burnley 0-1 Lincoln City): The Clarets storspilte på egen stue, men klarte ikke å få hull på byllen mot et kompakt og hardtarbeidende lag som lever cup-eventyret. Til tross for utallige forsøk, klarte ikke Burnley å få hull på byllen – det gjorde gjestene og i det 89.minutt løsnet det og Luke Waterfall fikk satt inn kampens eneste mål. Dermed røk Burnley ut av cupen.

Det ble som forventet noen endringer i lagoppstillingen i jakten på videre avansement i FA cupen og det var en sterk Burnley-dominans gjennom hele kampen. Gjestene sto imot sterkt press fra Burnley og keeper Farman hadde en god dag mellom stengene og fikk avverget det som ble sendt mot han. Det skal dog sies at gjestene var godt organiserte.

Gjestene var de første som skapte en sjanse når Nathan Arnold lurte unna Jon Flanagan og la inn i feltet til Jack Muldoon som kunne satt inn kampens første mål, men Michael Keane fikk avverget. Derfra jobbet the Clarets seg fremover, men fikk et tilbakeslag når offensive Johan Berg Gudmundsson ble skadet etter 20 minutter og måtte av banen.

Det fortsatte med et Burnley-press og etter flere forsøk skapte the Clarets omgangens store sjanser like før pause takket være Sam Vokes, Scott Arfield og Joey Barton. Etter sidebytte var det Arfield, Gray og Barton som fikk opp pulsen på hjemmefansen.

Gjestene spilte fysisk og skapte utfordringer for et engasjert Burnley-lag som prøvde og prøvde; Barnes, Barton og Gray kom til større muligheter, etterfulgt av Keane, Arfield og Boyd før kampen fikk pipa fikk en annen tone. Et Linlon-innlegg havnet i feltet og fant en umarkert Luke Waterfall som raskt ble overmannet av Burnley-spillere, men fikk hodet på ballen og sendte den retning mål. Tom Heaton fikk slått ut ballen, men kula var en halvmeter inne – dermed sto det 1-0 til gjestene i det 89.minutt.

Det ble ingen flere mål på Turf Moor og dermed røk Burnley ut av cupen etter en dramatisk avslutning. Lincoln ble dermed det første laget utenfor det engelske ligasystemet som har nådd kvartfinalen siden 1914.

Burnley: Heaton, Darikwa, Keane, Tarkowski, Flanagan, Gudmundsson (Boyd 20), Westwood, Barton, Arfield, Vokes (Barnes 73), Gray.
Innbyttere: Robinson, Lowton, Ward, Mee, Agyei.
Gule kort: Barton, Barnes.

Lincoln: Farman, Wood, Waterfall, Raggett, Habergham, Arnold, Woodyard, Power, Hawkridge (Ward 81), Rhead, Muldoon (Southwell 64).
Innbyttere: Marriott, Long, Walton, McMenemy, McCombe.
Gule kort: Power, Wood.

Dommer: Graham Scott
Tilskuere: 19,185