Stolthet

Manager Dyche føler laget hans fortjente poenget mot serielederne Chelsea og ser klare tegn på fortsettelsen av spillere som vokser. Målscorer i hjemmedebuten var strålende fornøyd med frisparket som sikret the Clarets et viktig poeng, en 12.plass og viktige 30 poeng.

Foto: BurnleyFC.com

London-laget fikk et tidlig mål etter fem minutter takket være Pedro og godt lagarbeid, men Burnley på hjemmebane er aldri noen enkel motstander. Fortet Turf Moor ville ha et mål og et utmerket frispark av hjemmedebutant Robbie Brady i det 25.minutt sørget for en elektrisk stemning ut kampen. Burnley skapte mye, ville mest og holdt gjestene godt isolert som ikke skapte nevneverdig stort mer enn en håndfull halvsjanser.

– Det (resultatet) målte mye, selv om det er vanskelig å måle seg mot et så godt lag som dem, men det viser helt klart veksten, både som individer og som lag. Det er en betryggelse i spillet vårt og det gleder meg. I de 15-20 første minuttene var ikke spissene våre så mye på midtbanen, så vi endret litt på det og resten av kampen tok hånd om seg selv. 

Foto: BurnleyFC.com

– Vi hadde selv et par gode øyeblikk og raslet med sablene og fikk dem til å tenke at dette kunne ha blitt en pinlig kam, helt til slutt. Det er ingen skuffelse med målet deres heller. Ting kan skje tidlig i kamper og man må reagere, jeg var veldig fornøyd med mentaliteten ved å holde seg til det vi mener vi må gjøre og levere prestasjonen vi gjorde. 

– Det er gledelig for meg som manager å tenke at de må tilpasse seg og prøve å bryte oss ned, men det er fortsatt vitalt at spillerne våre presterer slik de gjorde. Spillere gjør laget og jeg liker å tro at fansen setter pris på det de ser. Jeg nevnte at vi er en gruppe som gir alt for saken, men selv om det ikke garanterer det noe så er det minstekravet til fansen. 

Foto: BurnleyFC.com

– Det var en utsøkt avslutning. Det er andre sider av Robbies spill der han trenger å tilpasse seg oss og det visste jeg, men for han og Ashley Westwood å gå inn i laget slik de gjorde er ikke lett. Jeg mener begge klarte seg utrolig bra. For å være ærlig så var det målet antageligvis det teknisk vanskeligste basert på de sjansene vi skapte, for vi hadde tre store mot et topp lag, sa Dyche.

Målet til Brady var det første på over to år Chelsea slapp inn på frispark og den første keeper Thibaut Courtois har sluppet inn siden han ankom Chelsea – det var i 2011. Målscoreren fikk en drømmedebut på Turf Moor og innrømmer at målet var en av hans beste i karrièren.

Foto: BurnleyFC.com

– Den er rett der oppe for meg, det var godt å få en god start og jeg er glad for at det ledet til et viktig poeng, sa Robbie. Joey la ballen ned og sa «la oss se hvordan veggen stiller seg» før han slapp meg til, det var en fin avstand som jeg satt pris på og fikk heldigvis satt den inn. Personlig kunne jeg hatt en bedre fotball-dag på jobb, men jeg er fornøyd med poenget. 

– Det er alltid godt å se en respons, spesielt etter at de startet så raskt, åpnet oss og fikk et tidlig mål. De er et fantastisk lag, et av de beste i fotball verdenen, så vi visste at det kom til å være vanskelig. Guttene var godt drillet og vi så veldig betryggende ut og dro i land kampen.

Foto: BurnleyFC.com

– Det er en fantastisk garderobe her, man kan se samholdet de har på banen, de er villige til å jobbe sokkene av seg for hverandre og det ledet til nok et herlig resultat. Vi vil fortsette å bygge på de resultatene vi har hatt, spesielt her. Fansen støtter lager 100% og gjør det vanskelig for enhver som kommer hot. Vi vil nå en komfortabel plassering og er på rett spor som vi må fortsette på, avsluttet målscoreren.

En annen som også hadde en god dag på jobb var høyrebacken Matt Lowton som måtte holde mange gode stjernespillere i tøylene. Backen fikk en av de tøffere oppgavene siden han måtte stanse teknikeren Eden Hazard, en jobb han utførte med stil og bidro til at the Clares klatret opp til en 12.plass. Backen spilte sinn 200.kamp denne helgen og var veldig nære å kunne sette inn ett mål, men klarte ikke å overliste Thibaut Courtois.

Foto: BurnleyFC.com

– Vi er på vei dit vi ønsker å være. Å ha 30 poeng i dette stadiet av sesongen er utmerket for oss som lag og klubb, og det vil gi fansen noe annet å feire. Vi prøver å se oppover på dette stadiet, vi må komme oss til en god posisjon og bli i ligaen, men klarer forhåpentligvis å avslutte enda høyere enn der vi er nå. 

– De er på toppen av ligaen og spiller veldig bra for øyeblikket. Vi kjenner til kvaliteten de besitter og de er i form. Vi fikk et tidlig mål imot og de trodde nok på det tidspunktet at de gikk for nok en seier, men vi holdt sammen og sto imot som er en av det ved oss. Vi mistet ikke hodet, holdt oss til kampplanen og fikk uttelling for det og et herlig poeng.

– Rob’s fantastiske frispark fikk oss inn i kampen igjen og jeg mener at vi bare vokste i derfra og skapte de bedre sjansene, avsluttet Lowton.