Duff håper på gode tider

Med Terry Pashley ved roret i sin andre kamp som Burnleys midlertidige manager og med et styre som jakter på Eddie Howes erstatter, forteller en åpenhjertlig Michael Duff at troppen ikke må tenke på hvem som blir den nest som tar over roret og heller fokusere på det som skjer på gressmatten.

Foto: BurnleyFC.com

Michael Duff som har vært på Turf Moor i en mannsalder er en høyt respektert skikkelse i garderoben, forteller i et intervju at det laget ikke får gjort noe med hvem som blir ansatt og heller bør fokusere på kveldens fotballakamp mot Bristol. Veteranen forteller også at han ikke forutså Eddie Howes avgang.

Managere kommer og går, noen vil nor være mer skuffet enn andre, mens andre igjen vil være glade. Det er slikt som skjer når managere forlater klubber – det er kanskje en klisje, men det gir alle blanke ark når en ny mann kommer inn, bekreftet Duff. Det er nok litt vanskeligere for de yngre spillerne fordi det kan være første gang de opplever det, men man blir vant med det og tar bedre var på en selv.

– Er man en erfaren spiller og har opplevd det noen ganger, kan man hjelpe noen av de yngre gjennom det. Det var et par som var opprærte, antageligvis de som ble hentet inn av Eddie og som kanskje ikke er sikre på fremtiden fordi de ikke er managerens forsterkninger.

Foto: BurnleyFC.com

– Men de må støtte- og passe på seg selv, fordi alle her er gode fotballspillere og det er også grunnen til at de er her. Ser man på alderen i laget og potensialet, er det masse å hente og bygge større ting av. Ideelt sett vil den nye sjefen komme, få laget til å passe sammen og utrette noe bra.

Jeg vet ikke om vi fortjener å være høyere oppe på tabellen, men vi føler at vi har spillerne og ferdignetene til å være høyere. Vi føler vi burde befinne oss høyere på tabellen og håper at lørdag var dagen vi startet å klatre oppover.

– Det vi har slitt med denne sesongen har vært å få konsistens og i denne ligaen er det slik at jo fler kamper du vinner etter hverandre desto fortere klatrer man opp. Bristol City er et godt lag, men vi håper å kunne bygge på lørdagen der vi får et positivt resultat, avsluttet veteranen.