Duff om sin neste 300.kamp

Clarets-stopperen har siden overgangen fra Cheltenham i 2004 vært fast inventar i troppen gjennom flere manager-epoker og ligger an til å få sin 300. kamp for de lilla- og lyseblå.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Forsvareren skriver seg i den skjelne  klubben som består av spillere med svært mange kamper for sine respektive klubber, men i Duffs tilfelle så dreier det seg om to klubber; Cheltenham og Burnley. Duff ankom Turf Moor for nesten ti år siden i en avtale som kostet £30.000 og veteranen insisterer på at klubben er helt annerledes enn når han ankom fra Whaddon Road.

Jeg anser ikke underdog-mentaliteten som nødvendigvis negativ, sa 35-åringen. Det er en tankegang jeg har hatt gjennom hele karrieren, fordi i det øyeblikket man ankommer så kan man også raskt pakke kofferten og reise hjem fordi det ikke er noe å strebe etter.

– Jeg har ikke sett på bookmakernes odds, men jeg tipper at vi ikke er på langt nær i deres øyne og det er greit, vi ønsker å gjøre vårt, holde hodet kaldt og fortsette å jobbe hardt. Det er litt klisje, men slik er ligaen; den tillater ikke en å se alt for lang fram i tid.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Michael Duff kan vise til en CV de færreste klarer, det har blitt ikke mindre enn åtte(!) forskjellige divisjoner; fra Hellenic, til Dr Martens Midlands, Dr Martens’ Premier Division, Conference, League Two, League One, Championship og Premier League, samt landslaget for Nord Irland.

– Det er noe jeg kommer til å være stolt av. Jeg kommer til å ha spilt 300 kamper for to klubber og jeg tror ikke det er så mange spillere som har gjort det for to klubber. Mye ble gjort ut av overgangsummen når jeg kom hit og jeg tror Steve Cotterill kalte det for en «kalkulert risiko», jeg tror Steve sa det for å ta unna litt av presset på meg.

– Han mente at jeg var god nok fordi han hentet meg og jeg følte jeg var god nok. Det var et tilfelle der en fikk muligheten til å spille på et høyere nivå og jeg følte det kunne passe meg fordi jeg kun var 26 den gang og jeg har vært aktuell for flere klubber siden 19-20-års alderen.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Ironisk nok kunne jeg ha blitt med Steve til Stoke, men det falt gjennom og jeg trodde sjansen min glapp – så når Burnley kom på banen, grep jeg den med begge hendene.

– Det var kanskje litt turbulent etter Premier League, men hele infrastrukturen er bedre nå og det er ikke alle supportere ser endringene. Når jeg ankom pleide vi å skifte på Turf, hoppe i bilen og trene på Gawthorpe på gjørme som gjorde det vanskelig å holde trening med kvalitet grunnet standarden. Ser man på de fantastiske fasilitetene vi har nå, så ser både egen kantine med kokk. avsluttet Duff.