Dyche, Arfield og Heaton etter Everton-seieren

Sjefen var henrykt etter å ha balansert regnskapet med et sent vinnermål av Scott Arfield mot Everton. Målscoreren selv kunne lite annet enn å glise fra øre til øre, mens kapteinen skamroser den kollektive innsatsen til the Clarets. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

De burgunder- og lyseblå har fått to sene mål imot seg denne sesongen, ene endte med tap (Arsenal), mens andre endte med poengdeling (Hull). Da var det på tide at hellet skulle snu og det gjorde det denne helgen når Everton kom på besøk og Scott Arfields mål i det 90.minutt sørget for at the Clarets hentet hjem tre viktige poeng.

– Det har vært et par tilfeller denne sesongen der ting har gått imot oss og man liker å tro at det jevner seg ut i løpet av en sesong, noe jeg mener det gjorde denne gangen. Å sprette tilbake etter forrige helg med en slik solid prestasjon som dette sier litt om gruppen.

– Vi prøver ikke å lure noen, vi vet at det kommer til å være en stor utfordring og vi prøver heller ikke å fortelle verden at vi kommer til å spille som Barcelona hver uke. Vi kommer til å måtte kjempe kontinuerlig og vi må være organiserte, flittige, gjøre jobben vår og samtidig levere kvaliteten vi trenger for å vinne en kamp.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Jeg mener de to målene var herlige. Vi hadde litt flaks med det første målet, der keeperen får foten på ballen og ødelegger litt, men Vokesy gjør jobben sin. Oppbyggingen til målet var utmerket spill. Det andre var en utsøkt avslutning etter Johann innsats, som er et mål verdig i seg selv. De er for all del et godt lag, så jeg er veldig fornøyd.

 Jeg var veldig fornøyd med gruppen fordi når man tenker over det så spilte vi uten Andre Gray, Ashley Barnes er fortsatt ute, Steven Defour og George Boyd var skadd. De er alle store spillere for en klubb som vår og det var herlig av spillerne å se gjennom det og levere prestasjonen de gjorde. Det finnes liv foruten de elleve og vi var lit fåtallige, så jeg er veldig fornøyd med det vi får til, sa manager Dyche.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Målscorer og banens spiller Scott Arfield var en meget lykkelig mann og fikk oppleve sin barndomsdrøm når det virkelig telte, nemlig å sikre laget en seier i siste liten – i Premier League.

– Det er fortsatt en liten gutt inni meg som gleder seg over det, uansett hvor gammel du er er, så er det lite som overgår å sette inn vinnermålet i det 90.minutt, foran 20.000 som ser på og vet hvor viktig det er. Det er nydelig og en av de beste følelsene siden det var viktig for oss å få de tre poengene.

– Hadde skuddet til Johann gått inn, hadde det vært sesongens mål, så det føles som om jeg stjal showet litt. Jeg ville holde ballen lavt og finne hjørnet, noe jeg heldigvis gjorde. Etter Arsenal-kampen og Snodgrass’ frispark i Hull-kampen var det på tide at vi snudde det og kunne gå hjem smilende. Vi visste det kom til å bli vanskelig i annen omgang og det gjaldt å holde seg i kampen. Hjemmeformen kommer til å være viktig for oss og det vi har her, med fansen bak oss vil lede oss fremover, avsluttet midtbanespilleren.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Kapteinen på sin side hyllet laget for deres kollektive innsats etter at Burnley ble det andre laget som påførte Everton et tap. Keeperens innsats mellom stengene blir anerkjent laget, men Heaton foretrekker å rette oppmerksomheten mot laget som sliter litt med skader, men som klarte å finne tonen og samspillet.

– Kights og Scotty ble kalt inn i laget og jeg mener begge gjorde det veldig bra. Scotty fikk et mål og var opptatt gjennom hele kampen, både defensivt og offensivt – det samme var med Kights. Til å være spillere som ikke har fått spilletid på en stund, så mener jeg han var utmerket. Han hadde noen bra leveringen og hans posisjonering var utmerket. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Jeg er veldig glad på deres vegne og ikke minst de tre som kom inn fra benken; Flanno, Pat og Tarky. Det er tøft med tempoet i kampen og det er som et knivblad, men jeg mener de gjorde det veldig bra fordi det var en utfordring og jeg er veldig glad på vegne av hele laget fordi det viser at alle er klare til å komme inn og gjøre jobben. 

– Vi var veldig skuffet over hvordan det gikk forrige helg. Vi fant ut av det og så fremover mot denne kampen som jeg mener vi fullførte veldig, veldig bra. Vi spilte bra fotball, men enda viktigere så viste vi hjerte og vilje som er grunnsteinen i prestasjonene våre.

Neste helg er det Manchester United som står for tur og en gjenforening med gamleklubben for Heaton og Keane, hvor the Clarets ikke overraskede står som soleklare underdogs. Kapteinen er klar over utfordringen som venter, men føler samtidig at laget er mer kampklare i Premier League-livet enn det de var for to år siden.

Foto. BurnleyFC.com
Foto. BurnleyFC.com

– Vi snakket om det i sesongoppkjøringen og det tok oss elleve kamper før vi fikk en seier, men nå er det en litt annerledes følelse. Naiviteten er borte, kan man si. Vi kjenner til jobben, hva som må til og vi har vist at vi kan mer enn å bare være med, noe vi gjør bra. Noen ganger har vi ikke fått det til, men vi lærer av det og det er en spennende tid, man kan føle det på tribunen. Fansen var nok en gang fantastisk og man kan føle lidenskapen og entusiasmen, avsluttet kaptein Heaton.