Kommer årets første bortepoeng på Old Trafford?

Premier League-sesongen er ni kamper gammel, og Burnleys sesongstart har vært mer enn godkjent. Tre seire på ni kamper lar seg absolutt høre, og manager Sean Dyche har vært rimelig klar på at det er hjemme på Turf  Moor at grunnlaget for å holde seg i divisjonen blir lagt. 

Laget er allikevel nødt til å også ta med seg noen bortepoeng, noe det ikke har lyktes med så langt. Tre strake tap på fremmed gress er kanskje ikke det beste utgangspunktet for en tur til Old Trafford, men det skal absolutt være mulig å tukte årets lite samspilte utgave av Manchester United.

United er ikke uslåelige

Helgens motstander har famlet mye i blinde etter at Alex Ferguson ga seg som manager. José Mourinho er den tredje manageren som skal prøve seg etter den legendariske skottens avgang.  Portugiserens resultater så langt har vært blandede, men United tapte blant annet borte mot Watford.  Det virker allikevel som United skal slite med å utfordre de beste lagene i Premier League denne sesongen, og du kan sjekke oppdaterte odds og nyheter fra verdens mest populære liga her: http://extra.bet365.com/news/nn/. Burnley på sin side har selvsagt ingenting å tape i en kamp som dette, og forhåpentligvis kan spillerne reise til Old Trafford med senkede skuldre og troen på at det er mulig å få med seg et resultat.

Hvilket lag stiller United med?

Det er i skrivende stund vanskelig å spå hvilket lag de røde djevlene stiller med på lørdag.  Onsdag kveld spiller de nemlig 4. runde i ligacupen mot byrival Manchester City, og selv om Mourinho mange ganger har uttalt at han ikke vektlegger denne turneringen, føler vi oss ganske sikre på at han kommer til å stille med toppet lag i den kampen. Dette kan bety at United stiller med et noe svakere lag mot Burnley, noe som forhåpentligvis øker poengsjansene våre på Old Trafford. United taper sjelden hjemme mot nyopprykkede lag, men i fjor røk de  1–2 hjemme mot  nyopprykkede Norwich, og det er derfor absolutt mulig å komme på høyde med dem. På de fire første hjemmekampene står forøvrig United med 2–1–1.

Greier The Clarets å få med seg poeng fra drømmenes teater? Bilde: Adam Haworth

Skadesituasjonen bekymrer noe

Sean Dyche stiller alltid godt forberedt, men det er ikke til å stikke under en stol at spillerutvalget hans er noe mer begrenset enn det som står til rådighet for Mourinho. Steven Defour kostet en tiendedel av Paul Pogba, og han måtte stå over helgens noe heldige seier mot Everton. Laget trenger utvilsomt belgieren på midtbanen, og forhåpentligvis blir han klar til kampen.  I tillegg sliter Stephen Ward, George Boyd og Tom Heaton med skadeproblemer.

Førsteelleveren mot Everton viste allikevel at det er fullt mulig å spille jevnt med antatte topplag i divisjonen, men Burnley er selvsagt avhengig av å ha en del marginer med seg. I lørdagens kamp hadde Burnley ballen 35 % av tiden, og vi antar at det blir enda lavere mot United. Derfor gjelder det å ligge kompakt og frustrere et utålmodig hjemmepublikum. Laget kommer garantert til å få overgangsmuligheter, og da gjelder det  å sette de sjansene man får.