Dyche ber om heltemot

Sean Dyche pressekonferanseSean Dyche åpner for flere unge spiller til å vise seg fram i dagens TV-sendte storkamp mot Cardiff. Fulham valgte å kalle tilbake vingen Kacaniklic hjem, mens Charlie Austin er ute resten av sesongen grunnet skade. I forsvaret er det også noen skader å tenke på som også åpner for endringer i lagoppstillingen. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Duff er forsatt ute, mens Mee enda ikke har kommet seg etter Leeds-kampen i midtuken.

– Slik er det med lån, sa sjefen og la til, Når Michael Duff ble skadet, forventet jeg at de (Fulham) kom til å trenge Alex og det har de all rett til å gjøre, men det er en mulighet for andre å ta steget og heve seg. Det er det de alle vil, de vil banke på døren og på et tidspunkt spørre om spilletid. Vel, det blir en sjanse for noen og det er samme situasjon med Charlie og Michael (Duff) er nok ikke klar, mens Bee er en bekymring etter Leeds-kampen. Det er ikke for alvorlig, men undersøkelsene viser at han ikke han spille for mye sammenhengende for øyeblikket.

– Utfordringen er der og det er en vi må takle. Det er alle store kamper og det har de vært hele sesongen, men Cardiff kommer til byen og de har nettopp rykket opp – de kommer hit for å vinne. Jeg vet det fordi manageren deres kommer til å kreve det fra troppen sin og de har blitt stemplet som en autoritet både hjemme og borte, men vi liker å tro at vi er et lag som kan utfordre lag på alle nivåer og må derfor gjøre oss klare. Vi fortjener å være bedre stilt enn det vi er akkurat nå, men slik er det og vi må gjøre oss fortjent til den rettigheten. 

Foto: @HornerElliott via Twitter
Foto: @HornerElliott via Twitter

– De neste tre kampene trenger vi helter, noen som kan gjøre den lille forskjellen. Laget må heve seg og de må ta imot sjansen når de får den og levere, det er en stor utfordring for oss mot et lag som har vært konsistente hele sesongen, men det er tre kamper igjen og det er viktig at vi er mentalt og psykisk klare til å levere.

– Vi vet om tingene som har gått imot oss, men det er over og det som teller er de tre neste kampene. Resultatene lyver ikke. De er det de er, men det er alltid snakk om å bevege seg i riktig retning. Det er også snakk om fansen som må være positiv og spille sin rolle og beskytte klubben deres, det er et samhold mellom fansen og spillere som jeg tror gir det lille ekstra.

– Fansen vår har vært utmerket, hjemme og borte har de støttet laget og vi ønsker å gi dem en prestasjon. Vi har vært på feil side av resultatene alt for ofte i det siste og det må vi gjøre noe med.

 Det er en utfordring for alle der ute og ingen kan definere hvilken vei det går. Vi må konsentrere oss om det vi gjør, hva er som gruppe og hvor mye vi satser. Det er er fin anledning for fansen, men for oss er det tre poeng og forretninger mot slutten av sesongen, avsluttet sjefen.