Neste: Cardiff

Cardiff CityTurf Moor pre-game Foto: D. Bentley / BFCBurnley tar imot storstilt selskap på Turf Moor; nyopprykkede Cardiff City kommer på besøk og anledningen er såpass høytidelig at det hele vises på TV.

The Clarets bør begynne å sikre seg poeng dersom de skal garantere seg Championship-spill også neste år, men har en utfordring med skader på sentrale spillere. Cardiff på sin side har kun ære å spille om.

Foto: Burnleyfootballclub.com
Foto: Burnleyfootballclub.com

Ben Mee og Michael Duff er ute for the Clarets, Charlie Austin måtte under kniven tidligere denne uken og er ute resten av sesongen, mens leiesoldat Alex Kacaniklic ble kalt tilbake av Fulham – noe som byr på visse utfordringer for sjefen. Malky Mackay har ingen nye skader å bekymre seg over, men har kaptein Mark Hudson, Matt Connolly og Heidar Helguson ute av spill.

Cardiff har vært en nøtt å knekke denne sesongen og har vært svært sterke hjemme, men ikke bare denne sesongen og ikke bare hjemme. Sist gang the Clarets vant over nyopprykkede (til PL) Cardiff var i april 2007 og deres 2-0-seier over the Bluebirds var deres eneste på 15 cup- og liga møter.

The Clarets vaker i farlig posisjon – som over halve Championhip – og er kun tre poeng unna streken etter to strake tap (Blackpool og Leeds). Sean Dyches’ mannskap har kun vunnet to ganger på de siste 15 forsøkene, men har enda til gode å vise til tre strake tap under nåværende manager – sist gang de tapte tre på rad var oktober/september.

Cardiff har all grunn til å være fornøyde med årets sesong; 25 seire (mest av alle i serien), 18 kamper uten baklengs, åpnet med å score første mål i 27 kamper, samt ikke scoret i kun seks kamper som er det laveste i Championship. City-laget prøver også å sikre sin åttende dobbel denne sesongen.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Skulle Martin «Pato» Paterson få spille, vil det bli hans 150.start for the Clarets.

Kampen spilles lørdag 20.april på Turf Moor kl 13:45 og vises på TV.

Tidligere møter:
27.okt 2012 Cardiff 4-0 Burnley
18.mar 2012 Cardiff 0-0 Burnley
15.feb 2011 Cardiff 1-1 Burnley
07.mai 2011 Burnley 1-1 Cardiff
20.aug 2011 Burnley 1-1 Cardiff
25.okt 2011 Cardiff 1-0 Burnley (c.cup)