Uavgjort i Cardiff

(Cardiff 1-1 Burnley): Hjemmelaget startet best, the Clarets kom seg etterhvert, men svakt forsvarspill på overtid i første omgang ga Cardiff ledelsen. Det var et hardtjobbende Burnley-lag som løp ut i andre omgang og som skapte mye, men måtte vente til sluttminuttene før de fikk et velfortjent utlikningsmål.

Eddie Howe sendte ut et nesten uendret lag, bestående av Chris Iwelumo og Jay Rodriguez på topp, mens Charlie Austin som var antatt å starte kampen, måtte varme benken. For hjemmelaget sin del, ble leiesoldat- og helt, Craig Bellamy plassert på benken, mens angrepet besto av målmaskin- og toppscorer Bothroyd og Chopra.

Kampen startet energisk med flott stemning og to entusiastiske lag med alt å spille om. Hjemmelaget var veldig offensive- og ballbesittende og kom til flere muligheter, mens the Clarets virket tidvis nervøse og usikre – noe Cardiff utnyttet og kom veldig nære etter syv minutter når Chopras skudd traff stanga etter en dårlig klarering av Wallace. Nesten kvarteret spilt var Chopra med hjelp av Wittingham i angrep og nok en gang fikk hjemmelaget en kjempesjanse, men en suveren redning av keeper Grant endte i Cardiffs fjerde hjørnespark.

Midtveis i omgangen jevnet kampen seg ut, Burnley slapp mer til og skapte flere sjanser, men ikke noe som skremte Cardiff-keeper Heaton. Med litt mer enn halvtimen spilt skapte the Clarets mange gode sjanser på kort tid med Eagles og Rodriguez i spissen, hvor keeper Heaton omsider fikk vist fram sine ferdigheter.

I omgangens sluttminutter «kviknet» hjemmelaget til, flekket tenner, skapte muligheter og på overtid løsnet det for hjemmelaget: toppscorer Bothroyd la inn til Michael Chopra som plasserer kula i mål og sender Cardiff i ledelsen. Svakt forsvarsspill av Burnley ga et enkelt mål ett minutt på overtid.

Etter sidebytte fortsatte kampen med kjemping og et Burnley-lag som jagde utlikning med Eagles som skapte den første sjansen for gjestene som iverksatte flere kollektive angrep. Cardiff kom til noen halvsjanser, men stopperne Duff og Carlisle sto imot motstanden. Midtveis i omgangen kom nok en stor sjanse av Burnley med Eagles som la inn til Iwelumo – ballen ble klarert i siste liten.

Kort tid senere kom kampens første bytter; målscorer Chopra og Quinn gikk av, Craig Bellamy og Darcy Blake inn, mens Burnley satte inn Charlie Austin for Chris Iwelumo.

Burnley sendte opp angrepsbølger en etter en, men møtte et solid Cardiff-forsvar som ikke slapp gjennom stort. Steven Thompsons friske bein ble satt inn for Jay Rodriguez med litt over kvarteret igjen – Burnley fortsatte å dominere, men Cardiff sto fortsatt stand.

Med ti minutter igjen fikk Cardiff andre omgangens første- og deres største sjanse av Bothroyd uten hell. Fire minutter senere, 83.minutt, får the Clarets hjørnespark med Ross Wallace som legger inn – finner innbytter Steven Thompsons hode som nikker inn utlikningen!

Burnley: Grant, Mears, Fox, Duff, Carlisle, Marney (Alexander 90), Cork, Eagles, Iwelumo (Austin 66), Rodriguez (Thompson 74), Wallace.
Innbyttere: Elliott, Bartley, Bikey, Jensen.
Gule kort: Marney 29, Fox 72

Cardiff: Heaton, McNaughton, Hudson, Whittingham, Chopra (Bellamy 66), Bothroyd, Burke (Koumas 78), Keinan, Quinn (Blake 66), Olofinjana, Ramsey.
Innbyttere: McPhail, Parkin, Emmanuel-Thomas, Marshall.
Gule kort: McNaughton 21

Dommer: R East.