Cardiff cruiset til seier

(Cardiff 4-0 Burnley): Cardiff fikk en pangstart på kampen takket være et tidlig mål, mens gjestene fra Lancashire slet med å komme seg inn i kampen. Hjemmelaget hadde god kontroll på første omgang og burde ha ledet med flere mål, men måtte ta til takke med en 2-0 ledelse til pause.

The Clarets virket å få et tak på andre omgang, men raknet i det avgjørende kvarteret og slapp inn to kjappe mål mot en utfordrer de ikke hadde sjanse mot.

Som forventet startet Joseph Mills istedenfor Ben Mee som sonte karantene, mens Danny Lafferty fikk en benkeplass.

Burnley startet friskt, men fikk den verst tenkelige starten på kampen når Craig  Noone sendte ballen i stangen i det tredje minutt, men på returen dukket Joe Mason opp, satte ballen inn og sendte the Bluebirds i føringen.

Hjemmelaget fikk som forventet blod på tann og sendte angrep etter angrep mot Burnley, som brukte åpningskvarteret til å forsvare seg. De få gangene Lancashire-laget som til og var i angrep, ble forsøkene enten avverget eller ikke presise nok.

Sakte, men sikkert fikk Burnley et lite grep om midtbanen og angrepene begynte å stadig mer spennende, men det var fortsatt Cardiff som var nærmest mål og fikk to kjempesjanser kvarteret senere, der både målscorer Mason og £1m-mannen Noone burde ha sendt the Bluebirds til en 2-0-ledelse, men hadde ikke flaksen på sin side.

Stanislas og Trippier gjorde flere iherdige forsøk på å bryte gjennom Cardiff-forsvaret, noe de tidvis fikk til, men ikke tilstrekkelig til å gi de tilreisende juble for. Hjemmelagets Whittingham skapte hodebry for gjestene med sine farlig presise pasninger og var instrumental i mesteparten av det som skjedde fremover for Cardiff.

Mot slutten av omgangen (41 minutter) var igjen Noone igjen på være og sendte avgårde en 25 meters salve som fløy rett mot Lee Grant, keeperen fikk en hånd på ballen, men ikke tilstrekkelig nok og dermed sto det 2-0 til Cardiff. Dårlig forsvarspill, der kaptein Shackell ikke overbeviste, men Lee Grant presterte ganske skuffende keeperspill.

Innen annen omgang startet valgte Terry Pashley å sette inn Sam Vokes istedenfor Junior Stanislas som ikke hadde den beste omgangen og Burnley gikk tilbake til 4-4-2.

Usikker hva som ble sagt i garderoben, men det hjalp betraktelig for det var et annet Burnley-lag som løp ut på banen. Til tross for entusiastisk spill fra Burnley, var det på kontringene de slet og sørget for at de tilreisende måtte holde pusten ved flere anledninger.

Som i første omgang var Whittingham arkitekten for det meste som skjedde på Cardiffs midtbane og organiserte spillet til Cardiff, men det må sies at Sam Vokes’ innhopp bidro til å gjøre livet litt mer komplisert for the Bluebirds.

Midtveis i annen omgang var det igjen Cardiff som styrte kampen og sto for det meste som skjedde fremover og sørget for at the Clarets’ forsvar igjen ble satt på prøve. Hjemmelagets Noone skapte magi nærmest hver gang han var i nærheten av ballen og sammen med Whittingham skapte alvorlig hodebry for Burnley.

The Clarets satt inn talentfulle Ings med underkant av 20 minutter igjen og unggutten fikk en positiv start med et fint oppspill som havnet hos Vokes og fikk Marshall til å prestere den første store redningen i kampen. Pashely satt etterhvert inn Stewart, men kunne gjøre lite når Matthew Connelly sørget for å punktere kampen åtte minutter før fulltid på et hodestøt og bedre ble det ikke minutter senere når Whittingham la inn kula i det 85 minutt og traff hodet til innbytter Aron Gunnarson som puttet inn 4-0-målet.

Burnley: Grant, Trippier, Mills, Duff, Shackell, Stock (Stewart 78), Marney, McCann, Stanislas (Vokes 46), Austin, Paterson (Ings 72)
Innbyttere: Ings, Lafferty, O’Neill, Edgar, Jensen

Cardiff City: Marshall, Taylor, Hudson, Turner, Connelly, Kim (Gunnarson 78), Whittingham, Cowie, Noone (Frei 83), Helguson (Gestede 64), Mason
Innbyttere: McNaughton, Conway, Kiss, Lewis

Dommer: Nigel Miller