Slått ut av cupen i en dårlig kamp

(Cardiff 1-0 Burnley): En tabbe av kaptein McCann mot slutten av en jevn første omgang ga Cardiff ledelsen, men annen omgang er noe de aller fleste ønsker å glemme. Virkelig skuffende spill der ingen skapte noe nevneverdig foruten enormt mange feilpasninger og frustrerende situasjoner – dermed er the Clarets ute av Carling cupen.

Manager Howe gjorde som forventet noen endringer i forkant av cup-oppgjøret og lot unge Alex MacDonald få sin fulle debut, samtidig som Zavon Hines, Dean Marney og Ben Mee startet kampen, mens unge Hewitt varmet benken. Jay Rod – som fikk seg en smell i ansiktet, startet i lag med Keith Treacy

Hjemmelaget fikk kampens første sjanse og det var unge Mason som kom seg forbi noen Burnley-spillere, sendte ballen like utenfor Lee Grants bur. The Clarets svarte med å flekke tenner der både Treacy, Rodriguez og Mee prøvde seg, mens selv etter tre kjappe hjørnespark klarte ingen å overliste keeper Heaton mellom City-stengene.

The Blue Birds var til tider godt presset, men fant allikevel ved flere anledninger tid til å utfordre Lee Grant som svarte med å vise heroiske ferdigheter – fram til det 40.minutt… Kaptein Chris McCann må nok påta seg skylden etter å ha mistet ballen på egen midtbane og sekunder senere havnet lærkula hos Joe Mason på kanten som sendte ballen i hjørnet fra skrått hold og sendte Cardiff i føringen. Det ble lite nevneverdig som skjedde før dommeren blåste av omgangen og sendte lagene i garderoben.

Manager Howe valgte å bytte ut McCann og MacDonald etter sidebytte til fordel for Bartley og Wallace. Tross byttene fikk Burnley ikke det gående det første kvarteret og gjorde det lett for Cardiff som var det førende laget og skapte mest, ofte på bekostning på somling – slikt kunne det ikke fortsette og Charlie Austin ble satt inn.

Frustrasjonen bredte seg  ikke bare blant Burnley-spillerne, men også benken og tribunen da de simpleste pasninger havnet til fremfor medspillerne, selv det må nevnes at hjemmelaget på ingen måte spilte overveldende bra heller. Kort oppsummert var annen omgang rett og slett skuffende; få sjanser med dårlig- og lite motiverende fotball. Først mot slutten av omgangen våknet Burnley til og begynte å sende innlegg mot Cardiff-feltet, men det hjalp lite for the Clarets måtte bite i det sure eplet og konstatere at de ble slått ut av cupen.

Cardiff: Heaton, McNaughton, Taylor, Hudson, Gerrard, Whittingham, Cowie, Conway (Kiss 70), Gunnarsson, Mason, McPhail.
Innbyttere: Earnshaw, Keinan, Quinn, Blake, Ralls, Marshall.
Gule kort: Gerrard 60, McNaughton 70

Burnley: Grant, Trippier, Easton, Edgar, Mee, McCann (Wallace 45), Marney, Hines, Treacy (Austin 65), MacDonald (Bartley 45), Rodriguez.
Innbyttere: Harvey, Hewitt, Amougou, Stewart.
Gule kort: Marney 33, MacDonald 45, Hines 45

Dommer: Darren Deadman
Tilskuere: 11.601