Dyche ber om tiltak etter dommerflause

Etter Burnley ble snytt for poeng i sist runde, ber nå manageren om bedre utdanning, trening og overvåkning av dommerne. Englands øverste dommer-organisasjon gir Dyche gehør i sjefens påstand som forteller at Burnley har blitt snytt for poeng alt for mange ganger denne sesongen grunnet dårlige og feil dommeravgjørelser. 

Foto: Burnleyfc.no
Foto: Burnleyfc.no

– Det er ikke snakk om å statuere et poeng, men om utdanning. Jeg har mye empati for dommerne fordi de har ikke de nødvendige finansene tilgjengelige for å hjelpe dem videre, forklarte Dyche

– Ironien er at pengene har gått opp til Premier League og allikevel ber vi dem om å jobbe alle dager gjennom uken, for så stille opp og dømme kamper hvor de gjør disse nøkkelavgjørelsene mot lag som jakter gullgruven – mer enn £80 millioner.

– Det jeg ville tilbudt var, dersom det er så mye penger i den øverste ligaen så mener jeg noe av de pengene burde bli sendt nedover slik at disse herremennene som prøver å dømme kampen får hjelp – fordi de vil gjøre det ordentlig. Dommere trenger videreutdanning og utvikling og eneste måten å få det til på er ved å øke finansene.

Foto: Burnleyfc.no
Foto: Burnleyfc.no

– Vi har en vi kan spørre dette om. Det er kun for vår egen del og tilregnelighet da vi vet at vi ikke får noe ut av det i form av poeng eller annet. Det er viktig vi reflekterer over ting på riktig vis og noen ganger er det godt å ha noen andre se på tingene og gi tilbakemelding.

– Jeg har tatt alle de episodene hvor ting har gått imot oss, lagret det på en DVD og sent det over – de er alle enige. Jeg gråter ikke, men det er fakta, avsluttet sjefen.

(Dersom man tar Burnley som et isolert tilfelle, så har the Clarets blitt snytt for hele 20 poeng av dommere denne sesongen. For å sette det i perspektiv, ta en titt på tabellen til høyre. red.adm)