Dyche: – Blir tøft

Manageren insistere på at the Clarets kommer til å måtte få det hardt i en periode med et mannskap som enten er rustent eller som sliter med mindre skader. Både Premier League og Europa League skal prioriteres og det kommer til å kreve mye av spillerne. 

Foto: BurnleyFC.com

Burnley møter Southampton i sin Premier League-åpning på søndag, kun to dager etter å ha returnert fra Istanbul. Flere nøkkelspillere er fortsatt fraværende i en blanding bestående av manglende form eller skader. Sjefen innrømmer at det er en ømfintlig balanse der troppen skal beskyttes fra ytterligere tilbakeslag.

– Vi har fått en periode der vi er har litt tynt med spillere. De er på vei, men vi må gjøre en innsats de enste par ukene fram til de spillerne kommer seg. Sesongstarten kommer til å bestå av det, å få spillerne klare og gjøre det beste vi kan med de vi har tilgjengelige – forhåpentligvis kommer vi sterkere tilbake. 

– Vi var i Istanbul til tidlig fredag morgen og nå reiser vi til Southampton på søndag, men det er en ny utfordring for oss alle. De fleste kommer til å dømme effekten av ligaene med tiden, men nå er ikke tid for det fordi vi har en fortynnet gruppe på grunn av tilgjengelige spillere, skader og manglende kamptrening. Men slik er det, fansen ønsket oss i Europa og det gjorde vi også, så vi har gjort oss fortjent til å være her og da må man ta imot utfordringene det fører med seg. 

Foto: BurnleyFC.com

– Vi prøvde å balansere et lag som ville være produktivt og fordele arbeidsmengden over de neste par dagene. Vi håpet å komme inn i Europa med flere tilgjengelige spillere selv om vi har hentet dem inn. Matej ligger litt bak skjema, så vi har prøvd å finne en balanse mellom arbeidsmengde, få et resultat (i Istanbul) og fortsatt være produktive nok til å ha klare spillere til søndag. Laget er godt forberedt etter å ha reist med privat fly, så betyr at vi har blitt flinkere i den forstand. Jeg tenker ikke så mye over det, fordi guttene er i god form. 

Årets overgangsvindu har ikke vært så fruktbart som mange hadde håpet. På tross av å ha hentet Joe Hart, Ben Gibson og Matej Vydra forteller sjefen at denne sommeren har vært en av de verste han har opplevd.

Foto: BurnleyFC.com

– Det har vært veldig vanskelig. Når man tenker over det så prøver vi å bruke £10m+ på spillere, det sier litt om hvor langt vi har kommet, men det utgjør allikevel liten forskjell i denne ligaen. Når man har kommet fram til en spiller, så vil ikke klubben forhandle, uavhengig av hvor mye penger man tilbyr – så det har vært masse forsøk uten hell. 

– Et par av de mer erfarne managerne jeg holder kontakten med har også uttrykt at det har vært noe av det verste de har sett. Det er vanskelig for alle involverte, spesielt fansen. Det er så mye propaganda der ute og så utrolig mye tull, som er synd med sporten idag. Pengene vi ikke bød på spillere, som vi ikke har budt på, det er bare å prøve å hente noe inderlighet i det, men slik er markedet og vi må bli vant med det, forklarte sjefen.