Poengdeling mot the Saints

(Southampton 0-0 Burnley): Burnley var det beste laget i en time og fikk på kontroversielt vis annullert et mål i åpningsminuttene. Hjemmelaget var det bedre laget den siste halvtime, men det ble ingen mål på St. Mary’s Stadium.

Sesongens første Premier League-kamp bød på debut for Joe Hart (i ligaen vel å merke), mens resten av lagoppstillingen var noenlunde kjent og som forventet – uendret.

Det startet friskt på St. Marys der Burnley var det mest offensive laget. Jack Cork (8′) skapte lagets første store sjanse og satte kula i mål, men ble avblåst for en marginal offside. Reprisebildene viste at flere Burnley-spillere var i offside, men ikke Cork… Aaron Lennon (12′) sto for nok en kjempesjanse etter at vingen utnyttet en dårlig klarering av Stephens, men keeper McCarthy var med på notene. Like sendte eventyreren Gudmundsson (13′) et frispark like over Sants-buret og the Clarets kunne vise til tre gode sjanser i løpet av det første kvarteret.

Guttene fra Lancashire hadde kontroll og fortsatte å skape problemer for hjemmelaget, men tempoet i kampen roet seg midtveis i omgangen. Begge lag klarte å bygge opp spennende situasjoner og kom til skuddforsøk, men det ble med det. Mot slutten av omgangen ble hjemmelaget farligere, men klarte ikke å bryte ned Burnleys forsvar og ballen havnet oftere utenfor eller over, fremfor på Joe Hart.

Sluttminuttene ga begge lag et par hjørnespark og Burnley kom nærmest med to fine muligheter på rad av Mee og Wood (45+2′), men det sto fortsatt likt når lagene gikk til pause. Etter sidebytte fortsatte Burnley å være det bedre laget og så mye til ballen på St. Mary’s Stadium. I det 48.minutt fikk Gudmundsson en kjempemulighet til å sende gjestene i føringen, men hjemmelaget fikk ryddet opp til hjørnespark, som etter noen berøringer havnet hos Ward (49′) og fikk testet ut McCarthy.

Burnley praktiserte tålmodighetens spill med gode pasninger og benyttet mange spillere i oppbyggingen av sine sjanser. I det 54.minutt pådro debutanten Armstrong en smell i leggen/ankelen så hjemmelaget benyttet anledningen og satte utpå to offensive våpen i Danny Ings og Elyounoussi. Begge debuterte for the Saints. Med Burnley-øyne var det litt kjipt å se to populære tidligere Burnley-spisser spille mot Burnley.

Hjemmelaget fikk en frisk pust og kom raskt til en god mulighet på hjørnespark (59′) som Ashley Westwood reddet på streken, Burnley slapp med skrekken og kampen åpnet seg igjen. Det ble raskt underholdende på St. Mary’s Stadium med Redmond (65′), Wood (66′), Hendrick (66′) og Ings (66′)-muligheter i løpet av veldig kort tid.

I en god Saints-periode fikk Joe Hart vist fram sine ferdigheter når Stephens prøvde på en avslutning fra kort hold, men debutanten reddet mesterlig og fulgte opp med enda en utmerket redning fra påfølgende hjørnespark. Vokes erstattet Wood som hadde en god kamp, men slet litt mot Vestergaard og kort tid senere var ble Hendrick erstattet av Ashley Barnes.

Hjemmelaget var på hugget og presset Burnley, som vartet opp med godt og helhjertet forsvarsspill. Ings (77′) og Barnes (82′), Elyounoussi (85′) prøvde seg uten å få hull på byllen. I sluttminuttene ble Gudmundsson erstattet av Charlie Taylor. Det luktet poengdeling på St. Mary’s når fjerdedommeren la til fem tilleggsminutter. Vokes (93′) og Ings (94′) fikk begge muligheter til å punktere kampen i sluttminuttene, men det endte med sesongens første poengdeling.

S’ton: McCarthy, Stephens, Verstergaard, Hoedt, Cedric (Elyounoussi 55), Lemina, Romeu, Bertrand, Redmond, Austin (Gabbiadini 72), Armstrong (Ings 55)
Innbyttere: Gunn, Bednarek, Ward-Prowse, Højberg,

Burnley: Hart, Ward, Mee, Tarkowski, Lowton, Berg Gudmundsson (Taylor 86), Cork, Hendrick (Barnes 76), Westwood, Lennon, Wood (Vokes 73)
Innbyttere: Heaton, Gibson, Walters, Bardlsey
Gule kort: Cork 15

Tilskuere: 30.784
Dommer: Graham Scott