Dyche: – Det første målet var feilaktig

Sean Dyche innrømte etter kampen at Dexter Blackstocks kontroversielle åpningsmål var det som ga kampen et utfall som the Clarets kunne vært foruten. Angriperen klatret oppå kaptein Shackell, var dermed et hode høyere og fikk satt inn ledermålet. 

Dexter Blackstock sto for kampens første mål like før timen da han satte ballen inn med hodet og ga kampen et fatalt utfall – fra Burnleys øyne – mens mål nummer to kom av Billy Sharp som ikke gjorde noen feil kvarteret senere og dermed ble kampen punktert. Etter en tam første omgang der det ikke ble skapt alt for mange sjanser, følte manageren at dommer Haywoods avgjørelse rundt mål nummer en ble avgjørende for kampen.

Vi skapte to veldig gode sjanser i første omgang og det kunne kanskje ha vært vendepunktet, uttalte en skuffet Dyche. I annen omgang klarte vi ikke å den avgjørende pasningen eller kontrollere kampen – det var ikke ment å være. Vi fant ingen måte å få hull på byllen, men deres mål var feilaktig. Det første målet er alltid vesentlig og det så vi igjen og jeg er veldig skuffet over avgjørelsen.

– Det ha dem overtaket og roet tribunene som var misfornøyde til pause. Det gjorde noe med hele stadionen, det var nervøst her og målet endret det hele og var en soleklar feil. Jeg snakket med dommeren om det fordi det ikke kun gjaldt målet – det ga den tro. Etter det var det opp til oss å svare, men vi klarte det ikke som et lag.

– Jeg så på statistikken etter kampen og Lee Grant hadde ikke en eneste retning å foreta, men igjen slapp vi inn mål som er skuffende. I kampen som denne må man utnytte sjansene godt i tillegg til å forsvare og det er nok en læring. Kampen var en påminnelse at vi forsatt ikke er der enda og jobber med å vokse oss i rollen – vi kommer alltid til å se på oss selv først og hvordan vi utvikler oss og beveger fremover, noe vi gjør. Idag ble vi minnet på at vi må spille i 95 minutter og utnytte sjansene våre, avsluttet sjefen.