Positiv hodebry for Dyche

Sean Dyche pressekonferanseI midtuken spilte reservelaget til the Clarets, inkludert flere førstelagsspillere som mangler den lille ekstra form i kampen om startplass og resultatet ble positivt med en 2-0 seier over Huddersfield Town. Sjefen fikk tatt en titt på spillerne som kan gi han hodebry i forkant av oppgjøret mot sin tidligere arbeidsgiver; Watford – som han også forteller litt om. 

Foto: BurnleyFC.com

Hodebry

Burnley-boss Sean Dyche var en svært glad mann på vegne av guttene som løp utpå banen i en vennlig treningskamp mot Huddersfield Town som ble vunnet med 2-0 etter mål av Luke O’Neill og Sam Vokes på John Smith’s Stadium. Sjefen var fornøyd med det han så på banen og ser fram til oppgjøret mot klubben som valgte å avskjedige Dyche til fordel for Italienske Zola.

– Det var en god kamp på en god bane som alltid gir det lille ekstra men trenger, sa sjefen. Det er spillere som bør være skarpe, med et juleprogram som venter ønsker vi å forsikre oss at alle har fått spilletid og det er plasser å kjempe om.

– Vi har et par i karantene og vi ønsker konkurranse, vi ønsker at spillerne konkurrerer og det enste måten å få det til på er å ha dem i form, som denne kampen ga. En nyttig trening, noe som ikke er enkelt for øyeblikket, å spille på is – heldigvis hadde de varmekabler her og kampen gikk som planlagt. 

Flere av spillerne har vært inn og ut av førstelaget siden sesongstart, men alt fra uflaks til svak form har ført til at utvalgte spillere anså denne kampen som ekstra motiverende. David Edgar, Marvin Bartley, Danny Ings, Junior Stanislas, Keith Treacy og Vokes er alle spillere som hele tiden står på dørstokken og smiler – noe som åpner for spilletid mot Watford.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Riktig holdning er vesentlig og noe annet blir ikke tolerert – noe de vet. Det er ikke noen trussel, kun slik det er og de har levert atter en gang. De leverte et par uker siden mot Rochdale og har gjort det samme her, det var noen gode prestasjoner, noe som er fantastisk for meg som manager og for staben fordi fet viser at de vil ta på seg trøya og spille.

Det må sies at guttene har kommet til det og forstår at vi tar alt det vi gjør alvorlig. Vi vil at de skal kunne spille med et smil om munnen og vi ønsker at de skal nyte det, men det er en alvorlig side ved det og derfor vet det at vi står på sidelinjen. Vi mener alvor i det vi gjør og de forstår det, nå gjelder det å få konkurransen om startplass og vinne, konstaterte sjefen.

Intet nag

I helgens runde kommer Watford på besøk og sjefen ser fram til gjensynet med sitt tidligere mannskap som nå er under ledelse av tidligere Chelsea-skikkelsen Gianfranco Zola. Dyche – godt hjulpet av assisterende manager Ian Woan og førstelagstrener Tony Loughlan – første Watford til deres beste plassering på flere år forrige sesong, men ble allikevel kastet på før etter at Pozzo-familien kjøpte opp klubben.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Siden den gang har det skjedd mye turnover i klubben som har hentet inn flere italienske spillere fra klubber som Udinese og Granada, hvor nevnte Pozzo-familien har interesser. Dyche tilbrakte nesten et tiår med the Hornets, både som spiller, trener og manager, men bærer allikevel ikke nag til sin forrige arbeidsgiver fra Hertfordshire og har full fokus på the Clarets.

– Det er ikke noe å tenke på og det (Watford) har endret seg, hele følelsen rundt stedet har endret seg, ganske radikalt også fra den gang jeg var der. Det er en annen system de bruker der. Jeg hadde en god periode der og nøt det.

– De var en stor del av min utvikling, samtidig som vi fikk til et par gode ting i klubben, resten var kun tilfeldigheter og det positive som kom ut av det er at jeg nå er i Burnley og nyter det vi har utrettet her foreløpig. Vi håper å kunne bygge videre på det. 

Det er nok en kamp og en viktig en også, selvfølgelig. Vi ønsker å prestere på hjemmebane, noe vi har gjort nylig og tilføye poeng til tabellen. Jeg konsentrerer meg kun om hvordan laget vårt skal sikre tre poeng og det er mitt mål, avsluttet sjefen.