Dyche: – Det kommer en ny dag

Sean Dyche pressekonferanseManager Dyche følte etter kampen at hans lilla- lyseblå hær gjorde nok til å vinne over erkerivalen Blackburn Rovers, men et sent mål av Jordan Rhodes nektet the Clarets seieren. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Innbytter Junior Stanislas ga the Clarets noe å juble for etter 75 minutter med intens fotball og et velfortjent mål, men dårlig tilbakespill ti minutter senere sørget for poengdeling på Turf Moor. Til tross for nok en skuffelse for hjemmefansen, mener sjefen at ting begynner å snu etter deres tredje strake uavgjort mot sine argeste rivaler.

– Jeg skjønner fansens følelser og jeg føler det samme selv, sa sjefen. Det var enda en sjanse til å kunne skrive om historien og jeg kan ikke gjøre annet enn å føle skuffelse overfor det, men jeg er henrykt over prestasjonen vår. Det er snakk om nuet, men hvor vi er nå – etter å ha mistet Charlie Austin – mener jeg at fansen har all grunn til å være skuffet over å ikke vinne mot Blackburn. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Realitet er at vi var på tredje plass etter kampen, i god form og presterte en veldig god kamp. Jeg vil påstå at de aller fleste nøytrale vil være overrasket over at vi ikke vant denne etter de tre siste kampene vi har hatt – men det kommer en ny dag. 

– Det har skjedd (utvisningen til Williams, red.adm) og vi må komme oss over det. Formspilleren Danny ble klippet ned av motspilleren som tok en for laget og det er en uheldig side av fotballen, men det er den profesjonelle delen og slikt skjer. Jeg foretrekker å se på vår egen prestasjon og ser for meg at vi var betraktelig bedre i førte omgang, hvor Blackburn ble mer direkte i andre omgang, der de jaget ballen som endret kampfølelsen.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– De gjorde det i 20 minutter eller så der vi ikke fikk grep, men etterhvert som kampen utviklet seg dukket Junior opp med et fantastisk øyeblikk av kvalitet og jeg vil påstå at vi virket komfortable. Det var klart en feil som Rhodes leste og hadde flaks – og det kan ikke defineres.

– Alt man kan gjøre er så jobbe hardt og presse på, men generelt føler jeg vi fortjente å vinne og jeg må rette en takk til fansen som var utrolige. De så et lag som jobbet hardt og var bunnsolide og resolutte mot et spill som besto av lange baller. Vi sto sterkt, var modige og ble felt av uflaks fra vår side som ga dem ett poeng, avsluttet sjefen.