Dyche: – Dommeren påvirket kampen

Sean Dyche pressekonferanseSean Dyche innrømmer at to avgjørelser som gikk laget imot hadde en innvirkning på deres poengdeling på Turf Moor idag etter at the Clarets ga fra seg en 2-0 ledelse. Selv om det kun ble en poengdeling, så var Burnley det beste laget og ville mest mot Birmingham-laget.

De lilla- og lyseblå fikk en pangstart på kampen med et fint mål av Ashley Barnes etter ti minutter og som Danny Ings økte 21 minutter senere, en kamp der begge spissene sto bak målene for første gang denne sesongen. West Bromwich Albion svarte på overtid i første omgang på et hjørnespark, men sjefen var en frustrert mann over at dommeren ikke reagerte i forkant av gjestenes andre mål. Bruk av armen på Callum McManaman i feltet gjorde ikke frustrasjonen noe enklere for Clarets-sjefen.

– Vi er skuffet over at begge målene kom på dødballer fordi vi mener vi har vært flinke med dem, denne seosngen har vært vanskeligere fordi kvaliteten på lagene er fysisk mye større. Jeg liker heller ikke å tvile på dommeravgjørelser, men det var to tilfeller som hadde et trist utfall, som gikk imot oss.

– Jeg mener det var en hindring av David Jones i forkant av deres andre mål og at vi heller ikke fikk straffe var en overraskelse. Det er små marginer og blir sjeldent påvirket av dommeren, men idag påvirket dem kampen.

– Slikt kan skje i fotball og vi fikk det til selv mot Manchester City, men jeg ser også på prestasjonen og i første omgang mener jeg vi var så gode som vi kan bli på dette nivået. Foruten kanskje et kvarter – 20 minutter i begynnelsen av annen omgang når kan var litt tøff og turbulent, så mener jeg vi var veldig gode idag.

– Det er en bransje der resultater teller, men prestasjonene må støtte det opp og sett bort fra målene så vil jeg si at folk ser at det kun var et lag der ute som så ut til å vinne, så jeg er fornøyd med prestasjonen. Vi fikk ikke dratt det i land, men selv i kampens avsluttende kvarter så var vi nådeløse og prøvde å vinne kampen.

– Tidlig i sesongen stilte de fleste spørsmål om vi klarte å score mål. Vi scorer mange nå, men vi slipper inn flere enn det vi kunne tenke oss. Vi må forsvare oss bedre på dødballer på samme måte som andre lag må det, men jeg mener det må være en balanse.

– Kunsten i fotballen er å putte inn på den ene siden og hindre dem i det samme på motsatte, vi nærmer oss den balansen, er 17. på tabellen i Premier League og forbedrer oss hele tiden, så vi er generelt i god tilstand, avsluttet Dyche.