Dyche: – En god følelse i gruppen

Sean Dyche pressekonferanseSjefen var en lykkelig mann etter å ha sett sitt mannskap kjempe seg til en fortjent seier på Hillsborough mot et fysisk Sheffield Wednesday. Seieren satte punktum for en god uke, men Burnley-manageren har ingen intensjoner om å hvile på laurbærene, for det er gjenstår fortsatt mye jobb.

De lilla- og lyseblå måtte kjempe seg til en tøff og viktig seier over the Owls. Flere fryktet etter Charlie Austins exit at klubben ikke kom til å klare seg uten den notoriske målscoreren, men fire poeng på to kamper og deres første borteseier i sesongstarten siden 2006 takket være Ings og Vokes – får en til å tenke nytt.

– Jeg gjorde det klart så fort jeg kom hit at Burnley-koppen er halvfull, sa en kryptisk Dyche og forklarte; Mange ønsker at den skal være halvtom, men det er mye bra som skjer i Burnley FC og det er bare det at vi må jobbe i henhold til hva vi er og hva vi har. Det er gode tegn der ute og derfor jeg jeg alltid på koppen som halvfull.

Faktum er at dette er en gyllen mulighet, jeg sa i begynnelsen at noen trenger å bli deres egen versjon eller den neste utgaven av Charlie Austin. Ingsy har satt sitt preg og sa «jeg prøver og scorer noen mål», Sam scoret også og jeg må si at jeg er veldig imponert over hans prestasjon som en stor og sterk angriper.

– Det er en veldig god følelse i gruppen og mye ærlighet i garderoben og klubben, men det er et pågående arbeid og vi kan ikke bare lene oss tilbake og se ting skje. Vi må være forberedt på det som kommer og det er vi.

– Rart nok som det er, følte jeg at vi ikke helt var der hvor vi har vært med våre prestasjoner og det med en 2-0-ledelse. Det var øyeblikk av kvalitet, men jeg følte at vi ga fra oss ballen for enkelt. Danny har en vane for å score og Sam fikk sitt første mål også – for en herlig vane det ville vært å hatt dine to spisser score og det var mye bra som ble vist.

– Vi forventet en reaksjon etter pausen og Dave (Jones) har et lag som er vanskelig å spille mot. De er det raskt og gjør ting vanskelig for deg, man må ha første kontakt i feltet fordi det er der de ofte havner og vi gjorde det gjennom hele andre omgang. De er et sterkt og fysisk lag og det må man være klar for, men jeg må si at vi burde ha ledet 3-0 etter en hands – gir dommeren straffe er kampen over.

– Istedenfor får de et mål like etter og hele stadionen får en annen atmosfære. Tom hadde to kjemperedninger og jeg sa til han at det var like viktig som å score vinnermålet. Keepere får sjeldent mye skryt og midtstopperne vinner sjeldent 99% av alle hodedueller, men jeg satt pris på røffheten i laget og er fornøyd.

– Det er tre gode resultater på en uke og vi har jobbet hardt, vi fortjente seieren idag – det er sikkert – men det var hardt kjempet og velfortjent, avsluttet sjefen.