Dyche: – En veldig god start

Sean Dyche var henrykt over sin første seier som Burnley-sjef etter en solid seier på Turf Moor over Ståle Solbakkens Wolverhampton. The Clarets plukket dermed opp sin tredje seier på fire forsøk takket være mål av Martin «Pato» Paterson og Charlie Austins 19. mål for sesongen.

Foto: BurnleyFC.com

Den ferske Clarets-sjefen var veldig fornøyd med å ha gått den best tenkelige starten på Burnley-karrieren når de lilla- og lyseblå sendte Wolverhampton hjem poengløse og skuffet. Patos åpningsmål i første omgang og Austins maktdemonstrasjon med hodet i annen omgang var nok til å senke ulvene, samtidig som skaden til Ross Wallace ikke er så omfattende som først antatt.

Det var en veldig god start for meg selv, staben og spillerne, men det er like viktig for fansen, sa Dyche. Det er viktige at de vet det at vi prøver å bygge her, men idag det var en fantastisk start, spesielt siden vi viste mange kvaliteter jeg har blitt fortalt manglet. Det er noe struktur vi ønsker å innføre, men det er for det meste ned til spillernes mentalitet. 

– Det har vært nøkkelen og måten vi utførte det, spesielt i annen omgang da vi hevet oss – var en stor ting. Bak den seieren var seighet og det er det vi ønsker å skape og tilføye vårt fritt-flytende spill. Jeg mener første at vi hadde en fin balanse i første omgang, mens i andre viste vi alle kvalitetene man trenger i Championship når ting ikke går i ens vei.

Foto: BurnleyFC.com

– Det er jevne kamper og nærmest plastikk kirurgi, så er det slik det må gjøres. Når det er sagt er jeg grådig og vi hadde nok sjanser til å dra det i land innen vi kom til det stadiet at vi måtte jobbe hardt, selv om vi ser fornuftig på det er jeg og familien henrykt, fordi de var på kampen og de er nå også blitt Burnley-supportere. 

Det var rettet stor bekymring til Ross Wallaces skade i annen omgang etter at han måtte bæres av banen på båre. Vingens skade føyer seg til en skadeliste som allerede består av Martin Bartley og Chris McCann.

– Ross fikk en real smell i kjeven, ble svimmel og hjertefrekvensen økte. Det var en forhåndsregel å ta han av banen og han er avslappet nå etter å ha komme seg godt ut av det – det så dramatisk ut, men han er ok, avsluttet Dyche.