Sean Dyche etter Palace-poenget

Sean Dyche pressekonferanseManager Dyche er henrykt med måten laget håndterer deres Premier League-eventyr etter at Lancashire-laget plukket med seg nok et viktig poeng til tabellen, deres andre kamp uten baklengs på rad. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

The Clarets kjempet seg til et viktig poeng i bunnstriden og det endte med 0-0 mot Crystal Palace, selv om Scott Arfield kunne ha punktert kampen med et straffespark på tampen av kampen. Etter å ha sett de Burnley dominere i annen omgang på Selhurst Park, er sjefen fortsatt sikker på at lykken omsider vil snu.

– Vi vil at spillerne skal være modige og det er de, sa Dyche. Man ønsker ikke å komme til denne ligaen med en masse flanell og klynke rundt, det kan godt være en gang der vi må revurdere det, men min tankegang er at vi kommer til å spille slik vi føler er passende for hvordan laget oppfører seg og se hvor det tar oss. 

– Enn så lenge har vi gjort det grei, men vi trenger mer enn greit og vi er klare over det, men det er gode tegn. En del av det er disse fulle stadionene og den lille ekstra mediaoppmerksomheten, samt alt annet. Jeg tror vi gjort det bra, men det er fortsatt jobb som gjenstår i den avsluttende delen på topp. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Det var nok en solid prestasjon med mange gode aspekter, vi vet at vi er et pågående prosjekt og vokser som lag på dette nivået. Vi håndterer det veldig bra, mentalt og psykisk og vet at den avsluttende delen vår på banen trenger litt mer klarhet. Vi trodde det kom til å endres med straffen vi fikk, men det var ikke ment for oss idag. 

Jeg er veldig glad for å ha fått vår andre strake kamp uten baklengs og jeg vet om flere i Premier League; trenere, managere og spillere som vil si at en kamp uten baklengs og et poeng er noe man alltid vil ta med seg. Vi er alle grådige og vil alle ha mer, men etter å ha reflektert litt er det greit å si at deres ord er riktige. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Og om straffen?

– Man kunne se på hele Scotts kroppsspråk at han ville ta den straffen og man må ta blande det harde med det myke i straffer. Jeg synes ikke det er en enkel oppgave, men han var modig nok til å ta den og man ser litt Ying og Yang på det; går den inn er du helten, går den ikke inn, så blir du et diskusjonstema – så enkelt er det.

– Men jeg har ikke sagt det til han og kommer ikke til å gjøre det heller, fordi han er en herlig spiller, en flott person og alle respekterer han. 

Burnley-leiren ble bekymret når Danny Ings måtte av banen i det 42.minutt og omfanget er enda ikke avklart.

– Danny tråkket feil og pådro seg en hamstring-skade, men vi vet ikke hvor alvorlig den er før om et par dager, avsluttet sjefen.