Dyche etter cup-exit

Sean Dyche var ikke fornøyd over at laget manglet den avgjørende biten foran mål som sørget for å sende the Clarets ut av første runde i Capital One cupen, samtidig som han bekrefter at han ikke er ferdig med å hente forsterkninger til Turf Moor.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Kampens eneste mål kom åtte minutter før full tid og på et ganske så kontroversielt vis i en kamp der Burnley var flinke til å forsvare seg, men manglet den siste finessen på topp.

– Det er galskap å tape kamp, men noen ganger må man se på hva en selv gjorde fremfor bare resultatet, sa Dyche og poengterte: Jeg mener det var en god kamp av Port Vale og vår var bra med ballen, men vi fikk aldri grep om kampen på topp som vi pleier å ha. Jeg mener vi var utmerket i forsvar og spesielt våre to midtstoppere som var praktfulle og begrenset dem. 

– Uheldigvis for Matt Gilks så måtte han plukke ballen ut av nettet, men han hadde så vidt noe å gjøre på grunn av forsvaret foran han. De fikk ballen over streken til slutt, men hvordan dommeren kunne gi målet når dommeren ikke gjorde det er fysisk umulig, men det er over. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Når alt kommer til alt, så skapte vi ikke nok sjanser selv om vi kjempet etter at de scoret. Men vi må reagere når det er 0-0 og ikke når vi ligger under. 

– Vi gjorde endringer i laget fordi vi må forsikre oss at spillere er i form og kampklare, men vi må skapte bedre sjanser. Det må definitivt føyes til spillet vårt, vi må spille kamper for å få det siden det ikke er en bryter som kan slås på. Vi føler dette var en kamp som trengte endringer, men jeg må understreke at laget vårt hadde tilstrekkelig med kvalitet og erfaring til å vinne kampen. 

– En annen ting som har endret seg – og det har jeg fortalt dem gjennom hele sesongoppkjøringen er at nå er vi den alle vil slå. To år siden var ting annerledes og vi har vært i Premier League og mentaliteten må også endre seg. Jeg skal ikke ta noe fra Port Vale fordi de spilte hardt og prøvde å såre oss med mange mann på ballen, men vi hadde nok til å vinne kampen og gjorde ikke jobben vår. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Sjefen kunne også røpe at han nærmer seg flere nye spillere i det Burnley vil forsterke laget denne sesongen, manageren gjorde det klart at klubben har penger å bruke etter nedrykket fra Premier League.

– Vi nærmer oss, det er et par situasjoner som har hevet seg. Jeg føler vi har vært ærlige mot gruppen og hva de tilbyr, vi har vært ute på markedet som alle vet og vi kommer fortsatt til å være det. Jeg har gjort det klart og fansen vår er klare over det at jeg prøver å forbli respektfull i denne rare bransjen. 

– Ser man på historikken min som manager så er det stopp, jeg snakker ikke om andres spillere fordi de ikke er mine. Jeg føler fortsatt jeg snakker på vegne av klubben, ikke bare meg selv og laget – det er rett tilnærming i bransjen. Vi er aktive, det kan jeg si. Ikke bare i en (overgang), det er to eller tre andre og situasjonen er forskjellig i alle, avsluttet Dyche.