Dyche etter cup-exit’en

Manager Dyche var ikke helt tilfreds med utfallet av kampen etter at West Ham ble tildelt to straffespark i en ellers jevn kamp på Turf Moor. Størst fokus var det på den første straffesituasjonen som endte med gult kort til kaptein Shackell etter en tilsynelatende legal takling, hvor dommeren muligens ikke hadde fri sikt, men valgte allikevel å peke på krittmerket. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Vi har ikke hatt denne følelsen på en stund, men jeg mener guttene gjorde det bra og leverte gode prestasjoner – spesielt i første omgang mot en gruppe Premier League-spillere fra en stor klubb, sa Dyche. Det er skuffende at en slik hendelse endrer kampen; dommeren mente at avgjørelsen var korrekt, men fra mitt ståsted vil jeg ikke si at han hadde god nok sikt – det er min bekymring over et meget tynt grunnlag. 

– Det er minimalt med kontakt fordi forsvareren har enhver rett til å klarere ballen. Jeg mener dommeren hadde en vanskelig synsvinkel, han var langt unna hendelsen og det var tre eller fire spillere imellom og jeg spurte hvordan han kunne være helt sikker på at det ikke var noen form for k

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

ontakt med ballen, men han var bestemt på at det var klar straffe og det må vi akseptere og gå videre. Shacks gjorde det bra med å blokkere skuddet og man kan ikke akkurat se det, men ballen ser ut til å være i kontakt og det er skuffende. 

– Vi jobbet med å komme oss inn i kampen igjen når Keith klippet ned en av dem i boksen. Det blir straffe og rødt kort, hvor det siste er det som sårer mest. Jeg er ikke sikker på om man trenger å gi rødt kort for det selv om loven sier det. 

– Vi har gitt mange noe å smile for og jeg tror ikke at det er stor bekymring der ute. Jeg liker å vinne og det samme gjør spillerne. Det var ingen mangel å innsats eller god kvalitet, det var mange gode tegn der ute fordi spillerne som kom inn gjorde det bra, vi hadde fire spillere ute som forhåpentligvis vil være klare til helgen, avsluttet sjefen.