Dyche etter Hull-kampen

Sean Dyche pressekonferanseSean Dyche hyllet fansen etter at de de tilreisende heiet fram sine helter gjennom hele kampen på KC Stadium, noe de har gjort gjennom hele sesongen. Det endte med seier, men seieren var forgjeves og the Clarets sikret seg spill i the Championship etter sommeren. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Manageren tok til ordet og takket Clarets-fansen for deres lojalitet og støtte til sin burgunder- og lyseblå arme gjennom sesongen. Dyche tok turen over banen etter kampslutt og takket den tilreisende fansen som på sin side ga stående applaus, sjefen understreker at supporterne har vært rollemodeller for andre klubber rundt om på balløya.

– Jeg må nevne fansen fordi de har vært utrolige denne sesongen. De har stått ved vår side hele veien og spesielt i sesongstarten når vi ikke klarte å vinne, ser man rundt om i landet så er det supportere som er helt ville etter laget sitt og jeg er stolt over hvordan fansen her har oppført seg gjennom sesongen, skrøt manageren.

Manageren satt igjen med blandede følelser, dels stolthet og delt skuffelse i det the Clarets drøm om videre Premier League-spill sprakk på KC Stadium. Formen mot Hull City opprettholdes med deres femte seier på rad takket være Danny Ings’ 10.mål for sesongen som også sendte hjemmelaget under nedrykkstreken.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Det ville vært en folklore dersom vi hadde klart å dra det i land i de siste tre kampene, det jeg var glad for med kampen var at det var ikke noen forhold som tilsa «hva om». Nok en gang er jeg fullstendig henrykt over deres mentalitet og det var nesten, men ingen sigar for oss. 

– Det har vært en utrolig motstandsdyktighet fra spillerne ved å reise rundt om i landet og prestere, men det var dessverre ikke nok til å dra det i land. Vi har skapt nok og vært konkurransedyktige i så og si hver kamp, vi har spilt hjemme og borte offensivt med tro, lagånd og kvalitet. 

– Vi har lært at dette er en tøff liga og man må se på de avgjørende øyeblikkene. Det har ikke vært mangel på tro eller innsats, vi har fortsatt å kjempe, kreve og tro. Det er mange gode ting som understreker det, men det er skuffende at vi ikke klarte å beholde statusen vår i Premier League. Vi har kjempet veldig hardt for å komme hit, så det å miste det er skuffende. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Vi ser generelt på det som måte å bevege oss fremover, jeg kan ikke engang uttrykke hvor mye bedre stand klubben er i nå sammenlignet med to- og et halvt år siden (når Dyche tok over) Vi hadde akkurat klatret fra 16. til 13 i the Championship og har kommet en lang vei siden da og det kommer til å være en refleksjon over det. 

– Akkurat nå er det skuffende fordi jeg mente helhjertet, sammen med staben spillerne og fansen at vi kunne bli værende i Premier League. Jeg angrer ikke på noe. Det er avgjørelser som går for og imot og man håper jo at det vil balansere seg utover sesongen.

Manageren hadde noen kommentarer til pengebruken som mange mener var instrumental til klubbens nedrykk, men Dyche hadde edruelige briller på seg og forklarte. Samtidig ved de fleste at det er enklere å hente spillere til Championship-baserte lag.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Det var en kollektiv avgjørelse rundt pengebruken og mye har blitt gjort ut av det. Det var ikke bare et marked hvor man kunne legge £2m eller £3m på bordet, det er et marked som har hoppet opp med £7m, £8m eller £9m. Så når man skal bygge et lag i Premier League, hvor mange slike kan du hente inn før klubben har store problemer? Det er balansen. 

– Vi vet at halvparten av klubbene i the Championship har enorm gjeld og veldig rike eiere som er villige til å kjøre klubben med den gjelden. Vi er ikke en av dem, styret er en gruppe Burnley-mennesker som bryr seg om klubben, mens om ikke har tykke bankkontoer de kan avskrive millioner av pund. Det er ikke noe å angre på, det gjelder å se realistisk på det og på klubben

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Det er ingen garantier fordi the Championship ikke er noen enkel liga, men vi føler vi er sterke og liker gruppen vi har og vet at vi kan forsterke den – men det tar vi en annen gang. For øyeblikket er det skuffelsen, men når vi ser på de to- og et halvt årene jeg har vært her, så det vært mange fremskritt. 

– De fleste er under kontrakt og gode kontrakter, så vi er fornøyde med gruppen. Jeg ønsker å vinne og være i Premier League som alle andre, vi hadde en sesong her noe vi ikke lenger er, så utfordringen er å komme seg tilbake hit. Det har vært en enorm vekst i spillere, jeg hvordan de fungerer nå sammenlignet med sesongstarten.

– De er i en helt annen klasse og mentaliteten er utmerket. Husk at denne gruppen har blitt sparket og slått konstant og har måttet leve med det, fortsette og prestere og aldri gi seg, sa Dyche.