Dyche etter Leicester-tapet

Sean Dyche pressekonferanseBurnley-by er skuffet, men de færreste forventet egentlig at deres burgunder- og lyseblå helter skulle klare det umulige å bli værende i Premier League. Manageren innrømmer at det er en vanskelig oppgave de har foran seg, men ingen umulig – det er fortsatt matematisk mulig å berge plassen. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Burnley er fem poeng unna sikker plassering på tabellen etter at Jamie Vardys mål senket Burnley i helgen og sørget for the Foxes’ fjerde strake seier, ikke bare over Burnley på Turf Moor, men også i ligaen. The Clarets kunne ha tatt ledelsen like før timen når Taylor ble klippet ned i feltet, men midtbanespilleren hadde ikke hellet med seg og traff stolpen.

– Det er et slemt spill noen ganger og nok en gang har marginene gått imot oss, sa Dyche. Oppvisningen var nok til å vinne kampen og jeg vil påstå at keeperen deres var banens spiller for dem – som sier litt. Vi må utnytte sjansene, noe de gjorde og det er en kamel å svelge, det var en stor begivenhet, men som jeg sier så må vi utnytte sjansene. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Det på sin side må lede til seire, noe vi nok en gang ikke klarte. Ting må forandre seg fordi det er slik fotball fungerer, vi hadde en periode i sesongstarten der vi ikke scoret mål og det samme har vi nå. Jeg er sikker på at Leicester hadde en slik periode og nå har de vunnet fire på rappen, så ting endrer seg raskt.

– Med all respekt, klarer de det, så er det ingen grunn til at vi ikke kan det. Det er tøffe kamper, men det er de alle i Premier League. Spillerne har det så klart vondt og er frustrerte fordi prestasjonen deres var en av mange som var god nok til å vinne kampen. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Alt man kan gjøre er å motivere dem, spillerne har utviklet seg på et helt nytt nivå og det er stort sprang fra the Championship til dette nivået, så en trenger den erfaringen, men det oppnår man kun ved å være i denne situasjonen. Det er ikke bare spissene, det er alles ansvar å forsvare, angripe og vite hvordan. Marginene er ørsmå, noe vi så. 

– Ser man tilbake på Mattys historie, så har han hatt to avgjørende straffer i Portsmouth. Han vet hvordan det er og jeg har alltid ment at når en spiller går og tar ballen så føler han seg trygg. Dessverre gikk ballen ikke inn, men det hender, avsluttet Dyche.