Dyche etter poenget i sør

Manageren erklærte seg «merkelig begeistret» etter at Keith Treacy sikret et viktig poeng for et ellers tafatt Burnley-lag som ikke var i nærheten av det vi vanligvis har sett. 

Innbytter Treacy fant nettet for første gang siden august etter at Tokelo Rantie sendte the Cherries i føringen tidlig i annen omgang og med en vanskelig gressmatte som var i god stand tidligere på morgenen, var det noe andre forhold senere på dagen.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Det var et velfortjent poeng, fordi vi var langt under vårt beste, sa Dyche. Jeg må si at gressmatten hadde sin del å spille; det var antageligvis en av de verste banene jeg har sett i Championship – det er ikke Bournemouths sin feil da været her har vært interessant, for å si det mildt. 

– De har prøvd å gjøre det beste de kan, men det påvirket kampen veldig – spesielt for vår del. Vi har bygget opp en flott mentalitet her og når vi har hatt fem eller seks under (kamper) standard, så har vi kommet unna med et poeng og det er et hyggelig aspekt ved gruppen.

– Vi har gruppen som kan løfte oss selv på en dårlig dag og det skjedde helt klart denne gang. Det var ikke noen tegn til at vi ville gi oss når vi lå under som får meg til å bli merkelig begeistret – ikke med prestasjonen, men med utfallet.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Man klarer ikke å spille like bra som vi har gjort de siste par ukene hele tiden, men vi har funnet en god form basert på gode prestasjoner over syv eller åtte kamper og høster våre frukter. Dette er en jeg er begeistret for av andre grunner. 

– Det var fint for Keith å få et mål og for Ross å legge det opp – på sett og vis siden det var med en stuss, men vi oppmuntrer våre breddespillere til å utnytte bakrom og det var et flott løp og avslutning på den banen. Det var veldig vanskelig for talentfulle spillere der ute og jeg føler de utnyttet forholdene litt bedre; de spilte mer direkte, bredere og prøvde å komme i vårt bakrom.

– Men som jeg sier, det gjaldt ikke det. Vi var ikke oss selv i dag, så jeg tar poenget fordi det er et verdifullt et og enda en uttalelse på det vi prøver å utrette her, avslutte sjefen.