Fornøyd Dyche roser Jutkiewicz

Sean Dyche pressekonferanseSjefen var stolt over lagets innsats etter at de spilte en god kamp mot Sunderland. Begge lag hadde muligheter til å score og avgjøre kampen der både Ashley Barnes og van Aanholt straffe stolpene mot slutten av kampen, men det endte med poengdeling på Turf Moor.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Etter en tredje strake uavgjort – uten baklengsmål – innrømmer sjefen at laget er på randen av en etterlengtet seier.

Noen ganger må jeg snakke rundt prestasjonene, men idag mener jeg de var fantastiske. Fansen var utmerket atter en gang og jeg håper de likte det de så, som var et lag organisert med energi og tilrettela for ammunisjonen til å score mål. Jeg tror at mange klør seg i hodet og spør når vi kommer til å putte inn mål.

– Det vil komme, men vi jobber i det sporet jeg planlegger som manager som er det rette sporet for laget, meg og for fansen. Spillerne leverer og det var enda flere positive tegn, vi var veldig, veldig nære og det er vår jobb å sørge for at det skjer.

Det var nok en ren kamp uten baklengs, noe som er vanskelig å få til etter hverandre, men som jeg har sagt tidligere; grunnjobben og energinivået er flott, det samme var fotballen vi spilte. Jeg er ingen fanatiker som bare overser det, det er ikke meg. Jeg vil at spillerne skal påvirke motstanderen så mye som mulig og de har funnet friheten til å gjøre det, balansen i laget var enda bedre idag.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Defensivt var jobben bra og vi skapte mange nok sjanser til å vinne kampen. Det skjedde ikke, men jeg er uansett overbevist at vi fortjente mer enn vi fikk og dersom vi fortsette å spille slik så venter seieren like om hjørnet.

Det er ikke noe å sette spørsmålstegn ved fra min side, jeg mener vi presterte veldig bra. Jeg er ikke naiv og vet at vi trenger å score mål for å vinne, men man må også tro på prestasjons nivåene og det er gjennom det jeg mener vi kan vinne kamper.

– Vi må skape sjanser som vi gjorde idag og i annen omgang så taklingen på «Juke» som en klar straffe, alle andre steder på banen var det frispark eller kort og derfor mener jeg at hvis det skjer i feltet, så er det straffe.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Jutkiewicz som imponerte stort under sesongoppkjøringen og puttet ikke mindre enn seks mål for the Clarets ble kåret til banens spiller. «The Juke» spilte ved siden av Marvin Sordell som vikarierte for skadde Danny Ings og spissen blir rost av sjefen for prestasjonen.

Jeg mener Juke var fullstendig utmerket idag. Hadde jeg vært en midtstopper, så ville jeg ikke vært bekvemt med å spille mot han idag. Ett mål ville rundet tingene av, det er klart. Han ar vært utmerket så langt og George Boyd var også fantastisk.

– Er det en spiller som – etter umiddelbare tegn – passer til vår kultur og det vi prøver å få til, så er det han. Når man henter en spiller så vil man at den spilleren sklir inn og jeg mener han var helt utrolig idag, avsluttet Dyche.