Dyche etterlyser målteknologi i the Championship

Manager Dyche savnet målteknoloigi under kampen mot Brighton i helgen etter at the Clarets nesten ble robbet for et poeng. Michael Keane satte ballen bak mållinjen i det 88.minutt, men ingen av dommerne registrerte det og lot dermed kampen fortsette.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Samme mann brettet opp ermene og sørget for å sette ballen i mål noen minutter senere, men manager Dyche har all grunn til å stille spørsmål om ikke teknologien burde innføres nedover i ligaene med at det som står på spill.

– Jeg ville bli overrasket om ikke det innføres i the Championship med alt det ligaen har å tilby. Jeg vil ikke være respektløs overfor League One eller League Two fordi jeg har spilt der, men enorme Championship og pengene den genererer ville jeg bli overrasket om ikke det blir sett på.

– På dager som dette, hvor ballen var over linja utne raksjon gir det grunn til å stille spørsmål ved dommerne. Derfor vil det være nyttig med dette hjelpemiddelet og det er egnet for dette nivået. Jeg mener det var et velfortjent poeng og de spilte bra i første omgang, men jeg mener vi var sterke i annen omgang og visste at vi alltid hadde en sjanse.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– De har sluppet inn 26% av målene sine fra dødballer, så vi jobbet med det på treningsfeltet og med litt flaks og en linjedommer som gjorde jobben sin så hadde vi sikret alle tre poengene. Jeg kunne ikke se målet fra deg jeg sto, men det kunne en gruppe spillere som var nærmere.

– Vi vet at man ikke alltid kan bedømme en hendelse basert på en spillers reaksjon, men når det hendte umiddelbart og samtlige spilleren reagerte i løpet av en brøkdels sekund er det som oftest et tegn.

– Jeg er veldig skuffet over at det ike bøe dømt i riktig favør, men jeg er veldig fornøyd med spillernes mentalitet. Vi vet at vi er sterke mentalt og det var en herlig reaksjon å ikke bli skuffet der og da og fortsette å prøve, avsluttet sjefen.