Poengdeling i toppoppgjøret

(Brighton 2-2 Burnley): Begge lag satt inn hvert sitt mål fra hjørnespark rundt halvtimen, men en perle av Anthony Knockeart like før pause ga hjemmelaget et godt utgangspunkt til annen omgang. Hjemmelaget var det bedre laget gjennom store deler av kampen, men Burnley fikk kranglet inn ballen mot slutten av kampen uten at dommerne godkjente målet, så da måtte Michael Keane rette opp i resultatet på overtid med en utmerket avslutning som sikret poenget på Amex Stadium.

Scott Arfield var tvilsom i forkant av oppgjøret etter å ha pådratt seg en ryggskade med Canada-leiren, men kom seg til topp-oppgjøret og dermed stilte Burnley unchanged mot Brighton. Gode nyheter for the Clarets var at Ashley Barnes retunrete til benken.

Andre Gray (1′) sto for omgangens første mulighet, men keeper Stockdale hadde kontroll. Brighton yppet seg litt de påfølgende minuttene og viste godt samspill, derimot var det ikke like bra i den avsluttende biten. Begge hadde sine perioder der de viste tilskuerne hvorfor begge troner i toppen av tabellen.

Lagene bød på underholdende fotball, helhjertede dueller og et par hjørnespark innen omgangen tikket mot halvtimen. På Brightons sitt andre hjørnespark i det 29.minutt klarte Dale Stephens å krangle inn ballen og sendte hjemmelaget i føringen. 1-0 på Amex Stadium. Burnley svarte uniddelbart og i to minutter senere blir Burnley tildelt et hjørespark, kula havner hos Boyd som legger alt til rette for Andre Gray og dermed sto det 1-1 etter 33.minutter.

I det 37.minutt fikk Hemed en kjempemulighet til å sende hjemmelaget tilbake i føringen etter et flott Brighton-angrep, men avslutningen var ikke fullt så bra og spissen sendte kula like til side for mål. I omgangens sluttminutter pådro Baldock seg en smell og måtte byttes ut etter å ha pådratt seg en hamstring-skade minutter tidligere.

I det 44.minutt var Burnley i angrep, mistet ballen og hjemmelaget kontret med fire mot fire, Anthony Knockaert viste flotte ferdigheter i feltet og klarte å lure ballen forbi Michael Keane og Tom Heaton med en flott 2-1 scoring i det 45.minutt. Fjerdedommeren la til tre tilleggsminutter før hoveddommeren sendte lagene i garderoben.

Etter sidebytte var Jamie Murphy (47′) den første til å prøve seg mot Heaton, skuddet gikk like utenfor. Fram mot timen var Brighton det beste laget med flere farlige bølger mot the Clarets, som holdt stand og sto imot presset. Burnley fikk ikke sitt spill helt på gli og manglet det lille ekstra – et bytte lå i luften. Matt Taylor erstattet Scott Arfield like etter timen.

I det 68.minutt samarbeidet Brighton-duoen Knockaert og Wilson fint på kanten, sistnevnte foret Knckaert med en herlig ball i feltet, men avslutningen var ikke like god og ballen gikk rett på Heaton. Det ble en del fram og tilbake de påfølgende minuttene der begge lag kom til havlsjanser. Dean Marney erstattet David Jones med 20 minutter igjen og the Clarets fikk en ny og spennende midtbane.

Innleggene begynte sakte, men sikkert å falle i Brighton-feltet og gjestene viste tegn til å nærme seg en redusering og med ti minutter igjen var det klart for Burnleys tredje bytte, tidligere Brighton-spiller Ashley Barnes ble satt ut på og fikk en varm applaus fra stadion. Seagulls-kaptein Bruno ble også byttet ut grunnet en skade.

Burnley fikk satt inn ballen i det 87.minutt fra hjørnespark og stillingen skulle ha stått 2-2, men verken dommerne eller fjerdedommeren så ikke hendelsen. Burnley hadde all grunn til å føle seg snytt..! Barnes prøvde seg mot slutten av omgangen uten å overliste keeper Stockdale og fjerdedommeren la til fem tilleggsminutter.

I det 92.minutt ble the Clarets tildelt et frispark fra farlig posisjon som endte med et hjørnespark; Matt Taylor leverte kula fra flagget og ballen fant Michael Keane som fra seks meter satte inn sitt fjerde mål denne sesongen!! 2-2 i det 93.minutt! Brighton var nok det beste laget i dette oppgjøret, men Burnley har all grunn til å føle en smak rettferdighet etter å ha blitt snytt for mål fem minutter tidligere.

BURNLEY: Heaton, Ward, Mee, Keane, Lowton, Arfield (Taylor 65), Barton, Jones (Marney 72), Boyd, Vokes, Gray (Barnes 81).
Innbyttere: Robinson, Kightly, Tarkowski, Darikwa, Barnes

BRIGHTON: Stockdale; Bruno (c) (Bong 81), Goldson, Dunk, Rosenior; Knockaert, Stephens, Kayal, Murphy; Hemed (Sidwell 84), Baldock (Wilson 42).
Innbyttere: Maenpaa, Greer, LuaLua, Skalak.

Dommer: C Pawson