Dyche: – Fokuserer på vårt

Sean Dyche pressekonferanseManager Dyche gjør klar troppene til morgendagens storkamp mot Manchester United og advarer mot å ta lett på et United-lag som ikke har overbevist. Sjefen understreker nok en gang at det eneste laget the Clarets skal fokusere på, er seg selv.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Sjefen understreker at det ikke kommer til å være noen enkel kamp, selv om resultatet fra MK Dons-kampen kanskje tilsa noe annet. De røde fra Manchester har i likhet med Burnley enda til gode å vinne denne sesongen og har en erfaren leder i Louis Van Gaal som tross alt har en stall av kvalitetsspillere til rådighet.

Om de er under press eller ikke, kommer til å vises når fløyta går – det samme angår resten av meningene, forventningene og oppfatningene. Det finner sted når to lag møtes og vi kommer til å være klare, de kommer til å være organisert og helt klart klare – det vet vi. Vi ønsker å spille med kvalitet og prestere slik at vi kan vinne, jeg kan ikke tenke så mye på mostanderlaget og vi må forsikre oss at spillerne er klare over det, på det taktiske plan. Vi må fokusere på oss og ikke involvere oss for mye i det som skjer hos Manchester United.

United hentet som kjent Angel di Maria nylig og landsmannen Marcos Rojo, hvor førstnevnte ligger an til å få sin debut på Turf Moor. Overgangen er rekord i England og setter de økonomiske musklene i perspektiv: £59,7m som di Maria kostet er mer enn det Burnley har brukt i hele klubbens historie(!). Klubbene opererer på vidt forskjellige nivåer på overgangsmarkedet og der United kan plukke fra øverste hylle, har Dyche møtt på utfordringer.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Vi er i en posisjon der vi prøver å hente spillere, så bokstavelig talt bir alle spiller plutselig koblet til oss. Jeg nevner hver uke at noen av summene er bisarre i min verden, jeg vet ikke hva disse klubbene tenker, men de spillerne ender ikke opp her med de summene det snakkes om. Vi er i et marked og er aktive, ting pågår, men jeg oppfører meg slik at vi konsentrerer oss om våre egne saker og ikke andres.

Vi må prøve å få strukturert avtalene og vi prøver å være effektive, men de må også kunne tilføye gruppen. Det er vanskelig, veldig vanskelig, men det er realiteten av hvor vi er og hva vi prøver å oppnå – ikke bare nå, men også i fremtiden. Det er ytterligere utfordrende når man ikke har et gedigent sjekkhefte der man kan bruke pengene i enhver situasjon, vi har ikke det og må utføre tingene fornuftig og det tar tid å få det til.

Det er en annen gruppe og dynamikk [i dette laget] så vi snakker ikke så mye om seieren over den i 2009. Duffo var her, men så har han vært her i 14.000 år. Rundt om i byen treffer jeg på mange som nenver det og det var en milepæl, men det er alt. Spillet har endret seg siden da og det er fortsatt et mektig lag og en mektig klubb som kommer til Turf Moor.

Vi spilte bra i vår siste kamp mot Swansea og selv Garry Monk (Swansea-manager) innrømmet at vi burde ha fått noe ut av kampen, men kunne og burde definerer ingenting og vi må forsikre oss at vi får noe ut av denne kampen. Vi ønsker å spille modig, være frampå med energi og vinne kamper, avsluttet Dyche.