Heaton ser fram til gjenforeningen

Tom Heaton pressekonferanseBurnley førstekeeper Tom Heaton startet karrieren i Manchester United og helgens møte mot de røde vil bringe tilbake minner for 27-åringen. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Heaton startet karrieren på Uniteds akademi som i en alder av 11 år, men etter flere låneopphold og få muligheter for førstelaget gikk turen i 2010 til Cardiff og videre til Bristol, hvor han etterhvert etablerte seg som førstevalget mellom stengene. Bristols skjebne ble etterhvert nedrykk til League One og Heaton tok turen til Lancashire hvor det ble opprykk, nå gleder keeperen seg til gjenforening med laget han forlot.

– Jeg er egentlig mest glad for å spille mot dem. Etter at jeg dro derfra et par år siden har målet hele tiden vært å komme seg tilbake til Premier League og heldigvis klarte vi det forrige sesong. Jeg tror nok at denne kampen er den jeg har gledet meg mest til etter at kampprogrammet ble offentliggjort. 

– Skal jeg være ærlig, så har jeg en tilknytning til dem, men man må fokusere på jobben man har. Vi kommer til å prøve å få jobben gjort og jeg kommer forhåpentligvis til å nyte øyeblikkene etter kampen på lørdag. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Jeg tilbrakte mye tid under oppveksten der og med mine øyne er det nok verdens største klubb og det kommer til å være en like vanskelig prøvelse som alle andre. Det kommer ikke til å være noen frykt, dette er en anledning å kunne vise oss fram og snu den negative trenden til det positive og jeg tror at alle har samme tilnærming til kampen. 

– De er helt klart et topplag med klassespillere, men hva så? La oss gi det et forsøk. Vi har mye kvalitet i garderoben, vi er her, vi er gode nok og vi kan slå andre lag. Vi har tro på oss etter det vi har fått til og klarer vi å få til de rette tingene, så har vi en sjanse – uansett motstander. Det kommer an på hvordan vi klarer oss og hva vi gjør som kommer til å være fokus fremover, sa Heaton.