Dyche: – folkets derby

Sean Dyche pressekonferanseSean Dyche håper å kunne gi Clarets-fansen skryterettighetene fram til neste Cotton Mills-derby når de burgunder- og lyseblå reiser til Ewood Park og møter erkerivalene i det som manageren beskriver som folkets derby.

Foto: BurnleyFC.com

– Jeg hadde noen muligheter til å oppleve denne kampen og har kommet fram til at vi må innse at dette er en viktig begivenhet for fansen og det som kan kalles for folkets kamp, forklarte sjefen. Vi har alle en forståelse av det, men det er ikke det samme hvis du er en Burnley-fan fra fødselen av. 

– Følelsen rundt det hele har endret seg siden vi slo den for et par år siden. Når jeg først tok over som manager, så var det det første som ble sagt til meg av et stort antall mennesker, uavhengig om det var media, folk innad i klubben eller styret her. Det er en mektig beskjed, men jeg blir ikke minnet på det så mye nå lenger. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Da var fansens sult enorm og det har endret seg, men det er fortsatt et underliggende ønske om å vinne. Jeg tenker klart, men selvsagt så er opptrappingen og følelsen rundt det hele annerledes og det er viktig å levere. 

– Det er det vi kommer til å adressere, men uavhengig av opptrappingen så er det en ting jeg er klar på og det er når fløyta går så går vi tilbake til det faktum at det er et lokalderby og en meningsfull for begge parter som ønsker å vinne kampen for sine fans. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Det var et utrolig syn og en jeg ikke kommer til å gjemme, sa Dyche om forrige kamp på Ewood Park der the Clarets dro i land en etterlengtet seier over sine argeste rivaler. Det er personlige milepæler i ens karriere og det var helt klart en av dem, men det var mer nytelse for dem. 

– Det var ikke for meg, det var for laget som – og ikke glem dette – kom tilbake fra å ligge under, men også fansens følelser i det vi var på vei til Premier League – det øyeblikket kommer til å bli med meg for alltid.

– Gary har organisert dem godt og jobber med et lag som er motivert. Jeg er sikker på at han ønsker flere poeng på tabellen, men noen av prestasjonene deres har gitt poeng og vi må konsentrere oss om vårt eget spill. Det ene jeg minner folk om er at dette er en tøff liga og vi være forberedt hele tiden. Så raskt man er ferdig med en kamp, så restaurerer man og gjør seg klar til den neste, avsluttet sjefen.