Dyche før Liverpool-kampen

Sean Dyche pressekonferanseManageren forteller at deres nysignering kan få sin debut for the Clarets på lørdag etter at Defour byttet ut belgisk liga med Premier League. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Man kan trygt si at David Jones’ overgang til Sheffield Wednesday også åpnet døren for Defour på midtbanen og dette var naturligvis et spørsmål som dukket opp på pressekonferansen.

– Muligens, det er en av de tingene vi må se grundig på og han er helt klart en spiller vi har sett på lenge og ville hente, forklarte Dyche. Han har kvaliteten, det er det ikke noe tvil om, men det er tilpassingen til Premier League som vi tenker på fordi ligaen er annerledes. Jeg har tatt det opp med han på et dypere nivå, men hans forståelse av internasjonal fotball og Champions League er ganske klar.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Det er hvordan han tilpasser seg gruppen vår og hvordan vi ønsker å gjøre det bra i Premier League som teller. Han vet at det er en utfordring for oss og har ikke kommet hit for å tro at vi kommer til å være topp tre resten av sesongen og vil være en del av dette. 

– Vi har jobbet med Steven denne uken og ser på statistikken hans. Han har spilt fire kamper og er generelt i form, men fysikken som kreves i Premier League er litt annerledes. Som alle vet så tror jeg på på spillerne når de er klare og kaster dem ikke til ulvene for moro skyld. Vi gjorde en veldig god jobb med Joey Barton ifjor i et lignende scenario og det samme gjelder Jon Flanagan.

Foto: Burnleyfc.com
Foto: Burnleyfc.com

– Han kan ikke spille imorgen av forståelige grunner, men han spilte ikke mye fotball for Liverpool under sesongoppkjøringen, så vi må forsikre oss at han får det nå. Han han ikke spille på grunn av låneavtalen, men det går raskt med han selv om han ikke har fått mer en tre ganger 45 minutter, så han trenger mer spilletid. Ashley Barnes er en som ikke er tilgjengelig, han kommer seg bra etter hamstring-skaden, men blir ikke klar til helgen. 

– Jeg mener vi viste mye bra forrige helg (mot Swansea) og hadde kanskje klart det hadde det ikke vært for en avgjørelse, men det er innenfor Premier Leagues realitet. Jeg tror nok at vi hadde vunnet kampen dersom det hadde vært i the Championship, men et Premier League-lag finner alltid en måte å holde ut på og det er små marginer – slik det er i enhver sport.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– De fleste ser på OL og den minste ting kan være forskjellen mellom gull eller ingenting, Premier League er ganske likt. Vi må ta lærdom av det og se fremover fordi vi har nok en stor kamp som venter. Liverpools billigste spiller koster nok mer enn vår dyreste, men vi føler vi har et sterkt og godt lag, la oss ikke tenke for mye på det. Vi må verdsette oss selv og vi har planer om å gi en forestilling, sa Dyche.