Dyche før skjebneoppgjøret

Sean Dyche pressekonferanseSean Dyche føler fortsatt at the Clarets er sterke i mentaliteten i forkant av oppgjøret mot West Ham, men det har de også vært gjennom hele sesongen. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Burnley drar til London vel vitende at de trenger poeng for å overleve, i skrivende stund er de sist på tabellen og trenger fem poeng til sikker plass etter forrige helgs tap mot Leicester City. Manageren forblir sikker på at det er en fremtid i de prestasjonene han ser av sitt burgunder- og lyseblå lag og understreker at laget kan – og vil – gjenoppdage målene.

Et resultat mot Big Sams West Ham er uhyre viktig dersom the Clarets fortsatt skal leve i håpet om videre Premier League-spill.

– Jeg mener realiteten er at den vanskelige oppgaven har blitt vanskeligere, poengterte sjefen. Vi har ikke tenkt noe annet gjennom hele sesongen, vi har vært ærlige med hvem vi er og hva vi ønsker å oppnå, men jeg mener også at vi har sett forbi støyen fra utsiden. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Jeg vil ikke si at det har endret seg og vi vet alle et tre poeng i denne ligaen kan endre utseende, oppfatningen og hele følelsen radikalt, spesielt i den nedre og øvre delen av tabellen. Vi kommer nok en gang til å prøve å hente tre poeng denne helgen og ser hvordan effekten blir. 

– Vårt viktigste mål er å påvirke den neste kampen og jeg mener vi har vært veldig nære den siste tiden. Det var en veldig god prestasjon mot Leicester av mange grunner, jeg tittet på statistikken på mandag og de vinner ikke en kamp for deg, men de gir en pekepinn på hvordan laget ditt presterer. 

– Statistikken var veldig, veldig sterk, men det vet vi også at den har vært og det gjelder å utnytte sjansene. Vi må heve dem til det nivået. Mål vinner kamper, det er den eldste regelen i boka og det er det eneste vi mangler. Jeg mener utseende på laget har vært bra, energien har vi snakket om og troen har vært utmerket for et lag som hele tiden har fått beskjed at de er dømt ned. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Vi har fire kamper igjen til å fullføre det kliniske og de er alle store kamper. Det er ingen garantier i noen kamper, men vi har hatt troen på oss gjennom hele sesongen og vi tror fortsatt på det vi gjør. Vi må gjøre spillerne oppmerksomme på motstanderen de møter og gi dem en forståelse på hva som venter dem. 

– Men til syvende og sist så gjelder det for oss å prestere, uavhengig av hvem vi møter på hvilket som helst stadie i sesongen og det er vårt fokus. Vi må prestere og vi må helt klart få noe ut av kampen og vinker det mot en seier av åpenbare grunner på dette stadiet. 

– Jeg har vært klar gjennom hele sesongen og det er ikke noe sjokk for oss å bli avskrevet, vi trodde at vi kunne være høyere enn det vi er selvsagt, men det jeg sier er at det ikke er en overraskelse hvor vi befinner oss. Dette kan være realiteten i en sesong for en klubb som vår. Jeg tror ikke at spillerne føler det samme som andre klubber og jeg mener det er et mer avslappet fokus i gruppen, avsluttet Dyche,