Dyche forbreder til Hull-oppgjøret

Sean Dyche pressekonferanseBurnley-troppen har fått gleden av å tilbringe tid med familien i julen og spise godt, men nå er alvorets time tilbake og Lancashire-laget reiser til Hull for å kjempe om tre nye poeng. Selv om the Clarets har hatt god formkurve mot tigerne, vet sjefen at det ikke kommer til å bli en enkel kamp mot Steve Bruce’ mannskap.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Sist gang Burnley var på KC Stadium var i mai 2015 og den gang ble det en seier, selv om det endte med nedrykk for begge lag.

– Julen som fotballspiller er noe man blir vant med, jeg har vært i fotballen hele mitt voksne liv og det eneste vi kommer til å endre et planleggingen, forklarte Dyche. Vi reiser til Hull, men har latt dem få frokost og lunsj med familien andre juledag før de kommer på trening og reiser med oss senere på dagen. 

– Det er det vanskelige med det, de fleste tilbringer julen med familien noe vi ikke gjør, men det er en historisk dag og en viktig dag på kalenderen. Ian Woans far som har spilt i mange år fortalte hvordan kampene ble spilt i julen, det er litt rart. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– En seier vi naturligvis bringe tilbake den gode følelsen og svaret på den humpete ferden vi har hatt, var positiv mot Charlton, men det var ingen lettelse for meg. Fansen ønsker å se laget vinne, men se på det større bildet og prestasjonene vi har levert – som i det store og hele har vært bra. 

– Utfordringen ved å rykke ned fra Premier League er den samme for oss som for Hull, uavhengig av hva statistikken eller fakta tilsier. Det påvirker ikke meg. Jeg ser for meg at det kommer til å være litt nervøst fra dem fordi de har tapt de siste kampene, men det kan ikke garanteres. De er en god gruppe spillere med mye erfaring og en utmerket manager som jeg liker godt. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Steve Bruce har vært vært god mot meg som en ung manager, noe jeg aldri glemmer. Han har vært ærlig og rettferdig, hans har et lag som kommer til å være klare og det samme kommer vi til å være. Alt vi kan gjøre er å være forberedt og det kommer vi til å være fordi alle kamper er viktige. 

– Tror du at Steve tenkte at deres kamp mot Rotherham ikke var viktig? Selvsagt var den det og kan tenker nok at kampen mot oss er like viktig, vi tar alle kamper like alvorlig, det kan jeg forsikre deg om. Vi spilte ikke mot Charlton ved å tro at det skulle være en komfortabel seier. Nøkkelen til motivasjonen vår er å være klar for alle utfordringene som ligger foran oss uten å tenke på tabellen. Det gjelder å levere konsistente prestasjoner, avsluttet manageren.