Dyche forlenger

Noen vil juble, andre vil gråte, men klubben bekrefter at manager Sean Dyche forlenger med Burnley.

Sean Dyche bekrefter før Arsenal-kampen at partene har kommet til enighet om en ny avtale som har blitt signert og binder 50-åringen til Burnley ut 2024/25-sesongen. Assisterende manager Ian Woan har fått tilbud om en forlengelse og har signert på denne.

Dyche er den manageren som har sittet lengst ved sjefsroret i den øverste ligaen etter å ha tatt over i oktober 2012, den gang i Championship. Siden da har Burnley startet på sitt sjette år i Premier League.

Foto: BurnleyFC.com

Det var aldri tvil om min forlengelse. De nye eierskapet var tydelige i det første Zoom-møtet at de ønsker at jeg var en del av prosjektet deres. Samtaler har pågått siden vi sikret ny kontrakt med Premier League og det var veldig sannsynlig hele veien. Jeg tenker at vi skal prøve å omforme laget de neste overgangsvinduer og den prosessen pågår. Det tar tid, men vi har fått en god start med de signeringen vi har fått til.

I tillegg må laget også ha størrelse og kvalitet, ikke bare kortsiktig, men for det som kommer i fremtiden. Vi ønsker å utvikle laget på banen kontinuerlig, og forbedre det. Det er alltid mer å gjøre. Fotball er aldri i ro og venter aldri på noen, så man må reagere på det som skjer. Vi trenger å fortsette i Premier League, fortsette å ha en klubb i god stand og moden i ligaen.

Foto: BurnleyFC.com

Vi har hatt en utfordrende sesongstart, men slikt kan skje. Det har hendt tidligere og vi må rette opp i det. Prestasjonene har vært ganske gode, om ikke bedre, men detaljene på begge ender har skuffet. Vi har hatt noen perioder vi sjeldent pleier å ha, og det har kostet oss, men jeg mener vi var uheldige mot Leeds.

Arsenal er et godt lag med masse talent. De er også en klubb i endring, men har selvfølgelig større forventninger og sine utfordringer. Vi kommer ikke til å ta det for gitt bare fordi at de har fått en vanskelig start. De er et godt lag med sterke individuelle spillere. Vi har hatt en tøff start selv, men nå må vi snu det og snu det vi mener er gode prestasjoner til resultater.

Litt om skadesituasjonen før kampen:

Nathan Collins burde være tilbake (etter skade med landslaget). Kevin Long kom seg gjennom 90 minutter tidligere i uken, men har fortsatt litt igjen til god kampform. De er begge tilbake og det er godt. Maxwell (Cornet) har spilt denne sesongen, men Premier League er annerledes. Han er helt klart tilgjengelig, men det er viktig å sende han utpå til rett tid, sa Dyche.